Nieuws Kempen Smet Group legt Deense leidingentunnel van 350 meter

Smet Group legt Deense leidingentunnel van 350 meter

Smet Group legt Deense leidingentunnel van 350 meter

Smet denemarkenDe Smet Group uit Dessel mocht afgelopen week een nieuwe opdracht in ontvangst nemen voor de uitvoering van een leidingentunnel in Kopenhagen. De tunnel heeft een lengte van ca. 350 meter met een inwendige diameter van 3 meter, kruist de Københavns Havn en doet dienst als koker voor de aanleg van een stadsverwarmingsleiding van Islands Brygge naar Kalvebod Brygge.

De opdracht wordt uitgevoerd in Joint Venture met als partner een Deens filiaal van het Zweedse bouwconcern NCC. De totale opdracht is van de ordegrootte van 7,5 miljoen euro, met een aandeel voor de tunnel van ongeveer 2 miljoen euro. Bouwheer is het in Kopenhagen gevestigde HOFOR die instaat voor de energie- en watervoorziening in en rond de stad.

Het ingenieursbureau Niras verzorgde de bestekopmaak en de neemt de projectopvolging voor haar rekening. Met deze opdracht wordt de aanwezigheid van de groep in de Scandinavische landen gecontinueered. Eerder vonden al projecten plaats in het Deense Helsinge en het Zweedse Stockholm.

Bij de Smet Group werken momenteel een 400-tal collega’s in de verschillende disciplines van boortechnieken en waterbehandeling. Ook op het vlak van duurzame energie biedt de Smet Group totaaloplossingen aan. In de afgelopen 15 jaar hebben prestatiecontracten met een resultaatsengagement voor de levering geothermische warmte en koude reeds tal van industriële klanten of bouwpromotoren overtuigd.

In het najaar van 2014 zal partner NCC starten met de bouw van de ca. 30 m diepe vertrek- en aankomstschacht voor de tunnel. Het boren van de tunnel zelf is gepland in het voorjaar van 2015.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.