Nieuws Kempen Smet Group pakt uit met primeur voor boring Oosterweelverbinding

Smet Group pakt uit met primeur voor boring Oosterweelverbinding

Smet Group pakt uit met primeur voor boring Oosterweelverbinding

MidKSmet Group uit Dessel werkte zich de voorbije maanden vooral in de kijker met het project rond diepe geothermie op de Balmattsite in Mol. Tegelijk rondden medewerkers belangrijke projecten af in Duitsland en Denemarken. Dé uitdaging voor de komende maanden is een innovatieve boring in Antwerpen die een primeur voor België is.

De manier van boren die in Antwerpen wordt toegepast, heet de ‘buisdoorpersmethode’. “We deden er al verschillende projecten mee, maar de combinatie van de diameter en de techniek is helemaal nieuw voor ons land”, zegt PR en Assets Manager Philip Hermans. “We werken nog altijd met een boorkop maar daarachter komen buizen die verder worden doorgeperst. De eerste buis zal ook als eerste aan de andere kant uitkomen. Het voordeel is dat de machine voor deze techniek veel minder complex is.” De boring die Smet Group in Antwerpen zal uitvoeren, gaat onder het Albertkanaal van de Ijzerlaan naar de Vaartkaai over een lengte van 255m en kadert in de Oosterweelverbinding. Er worden buizen van 4,1m diameter gebruikt, wat uitzonderlijk groot is voor deze techniek. “De klant vroeg die diameter”, aldus Philip Hermans.

Voet aan de grond
Met diezelfde techniek maar met een kleinere diameter rondde Smet Group zopas een tunnel van 1 km onder de Rijn af. Die klus werd op 2,5 maand gerealiseerd. Hilip Hermans: “We werkten er met 3 ploegen, waarbij 2 ploegen 12 uur werkten en een 3de in recup was.” Ook in Kopenhagen werd een tunnelboring van meer dan 500m opgeleverd. “In Denemarken krijgen we steeds meer voet aan de grond. Dit was de 4de boring en we beginnen binnenkort aan de 5de.”

Door het groot aantal opdrachten is het bedrijf dringend op zoek naar arbeiders, boormeesters, werfleiders en projectleiders buitenland. Bij Smet Group werken 410 mensen.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.