Nieuws Kempen Smet Group stelt atelier open voor werkplekleren

Smet Group stelt atelier open voor werkplekleren

Foto Smet Group

Smet Group stelt atelier open voor werkplekleren

DESSEL – De arbeidsmarkt schreeuwt om technische profielen, en waar leid je die beter op dan bij een bedrijf in de streek? Het PT²O in Turnhout en Smet Group in Dessel slaan de handen in elkaar.

Leerlingen van het PT²O krijgen voortaan een dag per week les in de ateliers van Smet Group. Op het programma: een milieupomp reviseren en een oude dieselmotor vervangen. Maar de eerste les stond helemaal in het teken van veiligheid.

Directeur Jan Roels hoopt in de toekomst op meer samenwerkingen met bedrijven in de regio. “Er is grote nood aan technisch geschoolde arbeidskrachten, maar het is voor technische scholen niet eenvoudig om in hun opleidingen een brug te slaan met het bedrijfsleven.”

“De samenwerking geeft ons de kans om jongeren een blik achter de schermen te bieden. Daarnaast kan de school nu ook meer inzetten op praktijkwerking”, vertelt Wim Van Loon van Smet Group. “Vorig jaar hebben we duurzaamheidsdoelstellingen uitgerold voor het ganse bedrijf en dit project past daar perfect in.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.