Nieuws Kempen Soudal boekt recordomzet, nettoresultaat stijgt naar 23 miljoen

Soudal boekt recordomzet, nettoresultaat stijgt naar 23 miljoen

Soudal boekt recordomzet, nettoresultaat stijgt naar 23 miljoen

Vic Swerts, stichter en voorzitter van Soudal.

Vic Swerts, stichter en voorzitter van Soudal.

Soudal, de Turnhoutse producent van lijmen, siliconen en PU-schuim, heeft een uitstekend 2015 achter de rug met een nieuw record in zowel de omzet als het nettoresultaat. Met een geconsolideerde omzetgroei van 12% zet Soudal zijn sterke groeistrategie verder. Het nettoresultaat steeg in 2015 tot 23 miljoen euro.

In 2015 steeg de totale omzet van Soudal met 65 miljoen euro tot een nieuw record van 630 miljoen. De jongste 5 jaar groeide Soudal met een indrukwekkende 300 miljoen. Deze sterke groeicijfers zijn te danken aan de volgehouden groeistrategie waarbij het belangrijkste gedeelte van de groei nog steeds organisch wordt behaald. Tegenvallende resultaten in China en de Russische regio’s alsook volatiele wisselkoersen werden opgevangen door uitstekende resultaten in onder andere Europa, Amerika en het Midden-Oosten. De wereldwijde aanwezigheid in zowel het professionele segment als het particuliere kanaal zorgt voor een natuurlijke, evenwichtige groei van het bedrijf.

Soudal viert in 2016 zijn 50ste verjaardag. Het bedrijf werd op 19 september 1966 als eenmanszaak door Vic Swerts opgericht en realiseerde in zijn eerste volledige jaar evenveel omzet als het huidige Soudal in 15 minuten. Voor 2016 plant het bedrijf de kaap van 700 miiljoen o te ronden en zo een verdere stap te zetten om tegen 2020 1miljard omzet te realiseren.

Trots zijn
Vic Swerts, stichter en voorzitter van Soudal: “Ondanks enkele tegenslagen in 2015 sluiten we het jaar weer af met prachtige groeicijfers. Dit stelt me gerust voor de toekomst. Soudal zal zijn 50ste jaar in 2016 dus in stijl kunnen vieren. Iets waar we met zijn allen trots op mogen zijn. Ik ben ervan overtuigd dat we door hard te blijven werken en te blijven doorzetten onze doelstellingen voor de volgende jaren zullen halen.”

Soudal heeft wereldwijd intussen 54 filialen en 15 productievestigingen.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer