Nieuws Kempen Soudal breidt Turnhoutse vestigingen uit voor 35 miljoen

Soudal breidt Turnhoutse vestigingen uit voor 35 miljoen

Soudal breidt Turnhoutse vestigingen uit voor 35 miljoen

soudalDe Turnhoutse fabrikant van lijmen, siliconen en PU-schuimen Soudal investeert in 2015 35 miljoen in zijn Turnhoutse vestigingen. Dat levert in de loop van dit jaar 50 nieuwe jobs op.

Recent werd een gloednieuwe parking voor 250 wagens aangelegd langs de kantoorgebouwen aan de Everdongenlaan. De parking moest er komen om de voortdurende groei van het personeelsbestand te volgen. Hierdoor komt naast de fabriek een terrein vrij dat totnogtoe diende als parkeerplaats en straks zal worden gebruikt voor de bouw van een nieuwe productiehal.

Ook op Plant 2 en 3 aan de Schietstandlaan wordt volop gewerkt aan de uitbreiding van Soudal. Sinds kort is Plant 3 operationeel in gebruik. In deze vestiging wordt een aantal specifieke productielijnen voor onder andere lijmen en siliconen ondergebracht. Ook is de uitbreiding van Plant 2 gestart, waar dagelijks 200.000 bussen PU-schuim worden geproduceerd. Zowel de productiecapaciteit als het magazijn worden vergroot.

Stijgende vraag
Door deze investeringen komt Soudal tegemoet aan de stijgende vraag naar siliconen, lijmen en PU-schuimen. Met het R&D-center, dat in 2011 in gebruik werd genomen, kan het bedrijf sneller inspelen op de vragen uit de bouwwereld. De groep Soudal wil zich meer focussen op duurzame en technologisch hoogstaande producten. De productie van deze producten vragen enkele specifieke productielijnen die binnen deze uitbreiding kunnen worden ingepland.

Soudal noteerde in 2014 een omzet van 570 miljoen euro en telt wereldwijd 2.200 werknemers in 14 productievestigingen verspreid over 4 continenten.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer