Nieuws Kempen Soudal investeert 40 miljoen euro in nieuwe fabriek in Turnhout

Soudal investeert 40 miljoen euro in nieuwe fabriek in Turnhout

foto: Soudal

Soudal investeert 40 miljoen euro in nieuwe fabriek in Turnhout

TURNHOUT – Lijmen- en siliconenfabrikant Soudal investeert 40 miljoen euro in een nieuwe fabriek  in Turnhout. Er zullen bijna volautomatisch grote volumes voegmastieken gemengd en afgevuld worden. Soudal is al op zoek naar extra werknemers voor de nieuwe productiesite. Het bedrijf heeft ook al plannen voor nieuwe fabrieken in andere landen.

Soudal plant een reeks nieuwe fabrieken. Een daarvan is een splinternieuwe fabriek voor voegmastieken in de Soudal-heimat Turnhout. Soudal kocht daarvoor twee jaar geleden al de site van de failliete fruitsappenproducent Sunnyland, in dezelfde Everdongenlaan als waar het hoofdkantoor van de Turnhoutse wereldspeler zich bevindt. De investeringen van 40 miljoen euro voor de nieuwe fabriek lopen over twee jaar. Ze moet klaar zijn in 2022 en moet een voorbeeld worden voor andere toekomstige fabrieken van Soudal wereldwijd. De Kempense lijm- en siliconenproducent heeft nog plannen voor fabrieken Zuid-Korea en China. Ook zijn er investeringen gepland in de vestigingen in Turkije en de VS.

Wervingsfilm

Voor de nieuwe fabriek in Turnhout zoekt Soudal tientallen extra werknemers, vooral onderhoudstechnici en ingenieurs. Voor die laatste groep lanceerde het bedrijf vorig week op sociale media en in de bioscoop een reclamespot met de titel ‘Soudal haalt ingenieurs uit de file‘.

Soudal en Vic Swerts

Soudal telt vandaag twintig fabrieken over heel de wereld, waar 3.400 mensen werken (van wie 1.000 in België). Vorige jaar draaide de groep 893 miljoen euro omzet en een brutobedrijfswinst (ebitda) van 99 miljoen euro.

Soudal-oprichter Vic Swerts kwam de voorbije maanden in het nieuws met vieringen van zijn ondernemerschap en investeringen in kleinere bedrijven. Begin deze maand nam hij samen met Frank Donck een belang van 25% in de Vlaamse media- en entertainmentgroep Studio 100, volgens de krant De Tijd goed voor een bedrag tussen de 125 en 150 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.