Soudal koopt extra grond aan in Turnhout

TURNHOUT – Soudal blijft investeren in Turnhout. In het najaar opent Plant 5 en er staat ook een aankoop van 6ha industriegrond op stapel om de magazijnruimte uit te breiden.

Wie langs de Everdongenlaan in Turnhout rijdt, kan er niet omheen. Soudal breidt fors uit. Europa’s grootste onafhankelijke producent van kitten, lijmen en isolatieschuimen bouwt momenteel een nieuwe volautomatische productiehal. Als alles volgens planning verloopt, opent de zogeheten Plant 5 in het najaar officieel de deuren.

“Dit is niet onze enige werf”, legt Dirk Coorevits uit. “Wereldwijd zijn we op dit moment op acht plaatsen aan het bouwen en verbouwen. Turnhout is natuurlijk ons paradepaardje met de aanwezigheid van ons HQ. In totaal stelt de groep Soudal meer dan 4.000 mensen te werk en hiervan zijn er 1.200 actief in Turnhout. We blijven ook investeren in Turnhout. Momenteel is de bouw van Plant 5 in volle gang. Daarnaast we kopen ook 6ha industriegrond aan in de omgeving. Die oppervlakte zal gebruikt worden om onze magazijnoppervlakte flink uit te breiden.”