Nieuws Kempen Soudal neemt Poolse lijmfabrikant over

Soudal neemt Poolse lijmfabrikant over

Soudal neemt Poolse lijmfabrikant over

soudal kopieSoudal kondigt de volledige overname aan van de Zaklady Chemiczne Bochem Sp. z o.o., een Poolse producent van industriële lijmen voor o.a. de meubel-, schoen-, bouw- en auto-industrie. Bochem telt 88 medewerkers.

Bochem werd in 1991 opgericht als producent van lijmen voor de schoenindustrie. Ondertussen is het bedrijf sterk gegroeid door internationale expansie en de uitbreiding van het product assortiment. Bochem is niet enkel actief in de markt van lijmen voor verschillende industrieën, maar sinds enige jaren heeft het bedrijf tevens een belangrijke business uitgebouwd in de productie van gemodificeerd zetmeel voor de gipsplaten industrie en voert het ook lamineerwerken op basis van lijm uit. Het heeft een sterke positie uitgebouwd in Polen en realiseert ca. 40% van z’n omzet in export, voornamelijk naar andere Oost-Europese landen. Het productie apparaat bestaat uit 2 productievestigingen gelegen in Pionki, zo’n 100 km van Warschau.

Bochem zal onder de huidige naam blijven verder werken als een filiaal van de Soudal Groep. Het actueel management blijft aan het roer van de firma. Als familiebedrijf sluit de Bochem cultuur perfect aan bij die van Soudal, met beide bedrijven sterk gefocust op klantentevredenheid en groei door innovatie.

Voor Soudal betekent deze aanwinst een verdere uitbreiding van zijn technische competenties in lijmen gekoppeld aan een brede nieuwe portfolio van producten en marktsegmenten. Bochem wordt een belangrijke draaischijf voor de groei die de Soudal groep in de komende jaren voorziet. Dit is de derde acquisitie dit jaar. In april 2014 werd Soudis, verdeler van Soudal producten in Australië overgenomen terwijl in juni 2014 de aankoop van de Accumetric Groep (USA) werd afgerond. Hiermee zet het bedrijf een verdere stap in de ambitie om wereldwijd een belangrijke speler in z’n business te worden.

De omzet van Soudal zal in 2014 met meer dan 80 miljoen euro stijgen, wat het geconsolideerde totaal op ca. 570 miljoen euro zal brengen. Met de productievestiging van Bochem en de recent overgenomen fabrieken van Accumetric in Kentucky en Chennai (India) erbij telt Soudal nu wereldwijd 16 fabrieken en 2.100 medewerkers.

Vic Swerts, stichter en voorzitter van Soudal: “De overname van Bochem is een belangrijke stap voor ons en biedt ons de kans om onze kern competenties verder uit te breiden. In combinatie met het Soudal netwerk van eigen vestigingen in 44 landen gaat dit ongetwijfeld voor een verdere groei in de komende jaren zorgen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer