Nieuws Kempen Soudal start eigen productlijn voor sportfietsen

Soudal start eigen productlijn voor sportfietsen

Soudal start eigen productlijn voor sportfietsen

soudalHet Turnhoutse Soudal, bekend voor zijn silicones, lijmen en PU-schuimen, voegt een nieuw productengamma toe aan zijn assortiment. Het gaat om schoonmaak-, smeermiddelen en monteerpasta’s voor koersfietsen en mountainbikes. Het nieuws is vanmiddag bekendgemaakt bij de voorstelling van de Lotto Soudal-Tourploeg. De mecaniciens van het wielerteam hebben de producten mee op punt gesteld.

“In ons gamma hadden we al wel wat smeermiddelen die ook voor de fiets konden dienen, maar het waren de mecanicien van de wielerploeg die ons uitdaagden om samen met hen betere producten te maken”, vertelt Luc Thys, R&D en marketing manager bij Soudal. “Die zijn de voorbije maanden al getest op de fietsen van de renners, misschien wel zonder dat ze het wisten. Voor de Ronde van Frankrijk nemen ze nu een hele vracht mee en gebruikt het team enkel deze producten.”

Het gaat bijvoorbeeld om een fietsreiniger, kettingreiniger, droge wax, smeermiddel voor regenweer en droog weer, poetsdoekjes, enz. Dertien in totaal. Er komt ook een Bike Box met daarin drie producten uit het Soudabike-gamma, aangevuld met een drinkbus van het team. “We zijn het eerste wielerteam dat zijn eigen onderhoudsproducten fabriceert”, benadrukt Thys. “We mikken met ons gamma op iedereen die op een oprechte manier met zijn fiets bezig is, op wielertoeristen die oog hebben voor kwaliteit. En die zullen daar zeker niet te veel voor moeten betalen.”

Internationale ambities
Soudal stelt de producten eind augustus voor op een Europese beurs in Friedrichshaven, waar het samen deelneemt met Ridley Bikes, de fietsenleverancier van het team. “Dit is voor ons een nieuwe wereld waarin Ridley goed thuis is”, vertelt Luc Thys. “Wij verwachten een goede toegang tot dit segment en denken daarin te kunnen groeien. De ambitie is om tussen dit en drie-vier jaar in de belangrijkste Europese wielerlanden zoals België, Nederland, Engeland en Duitsland een bescheiden maar ernstig marktaandeel te verwerven.” De productie van de sprays gebeurt in de vestiging in Overpelt, de andere producten worden bij Soudal in Turnhout geproduceerd.

De Soudabike-producten zijn vanaf oktober in de handel verkrijgbaar. Soudal sloot vorig jaar een zesjarige overeenkomst als hoofdsponsor van de Lotto Soudal-wielerploeg.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer