Nieuws Kempen Speciale taart mét schotel voor 25 jaar Alinea Design Objects

Speciale taart mét schotel voor 25 jaar Alinea Design Objects

Speciale taart mét schotel voor 25 jaar Alinea Design Objects

GEEL – Alinea Design Objects bestaat dit najaar 25 jaar. Ter gelegenheid hiervan zet Leo Aerts, ontwerper en drijvende kracht achter Alinea, een van zijn nieuwste creaties in de kijker:  Angelo O, een feestelijke taartschotel vervaardigd uit zorgvuldig geselecteerde marmer én een nieuw ontworpen taartschep.

De basiscollectie van Angelo O omvat 9 verschillende marmersoorten die ieder op zich zorgen voor weer een andere presentatie van gebak of overige delicatessen. Gezien het natuurlijke karakter van marmer, heeft iedere taartschotel een unieke kleur en tekening. Het unieke karakter wordt nog verder benadrukt door elke taartschotel te signeren. Bij sommigen zal de vorm van de taartschotel wel een belletje doen rinkelen. Angelo O is namelijk een schaalmodel van de internationaal succesvolle marmeren eettafel Angelo M.

Feest

Bij een taartschotel hoort natuurlijk taart. Daarvoor heeft Alinea Design Objects bij zijn 25-jarig bestaan een beroep gedaan op chef-patissier Willem Verlooy. Die creëerde een originele taart om deze verjaardag in stijl te vieren. Als kers op die taart (!) schenkt Alinea Design Objects bij iedere Angelo O ook nog de nieuw ontworpen taartschep Sweet Caroline in hoogglans gepolijst inox.

25 jaar

Alinea Design Objects heeft in zijn 25-jarig bestaan een behoorlijk palmares opgebouwd. De vaas Ziggy werd in 1995 de start van het bedrijf. Ziggy werd een enorm succes met meer dan 15.000 verkochte stuks. De serveer schalenset UFO en champagnekoeler/bloemenvaas Zubazuba volgden kort daarop. De vitrinekasten Visibile kom je tegen tot ver buiten Europa. Sinds de lancering van de tafelcollectie Angelo M vorig jaar kent Alinea een snelle internationale groei.

Leo Aerts

Leo Aerts, oprichter van Alinea interieurarchitecten en creatieve duizendpoot, is geen onbekende in de designwereld. Bij zijn eerste deelname aan een internationale designwedstrijd, de “concorso Sity” van B&B Italia kaapte hij de hoofdprijs weg. Het ontwerp van zijn salontafel Meta was jaren een succes item in de collectie van B&B Italia. De ontwerpen van Aerts zijn meermaals bekroond met nationale en internationale onderscheidingen en awards, waaronder de felbegeerde Duitse Red Dot Design Award en German Design Award, Good Design Award in Chicago en AZ Award in Toronto.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.