Nieuws Kempen Spin-off HearSee specialiseert zich in beveiliging, IT, audio/video en telecom

Spin-off HearSee specialiseert zich in beveiliging, IT, audio/video en telecom

Spin-off HearSee specialiseert zich in beveiliging, IT, audio/video en telecom

GEEL –  Sinds kort opereert de B2B afdeling van Elektromic onder een nieuwe naam: HearSee. Door de zakelijke activiteiten onder te brengen in een spin-off, wil het technologisch bedrijf zich verder specialiseren in  security, audio/video-toepassingen, IT en telecom. Ook beveiligingsonderneming BusSaP opereert voortaan onder de vlag van HearSee.

De specialisatie van HearSee ligt in de projectmatige aanpak van projecten voor onder meer KMO, overheid, industrie en de financiële sector. “Eén van onze troeven is dat we een totaalbenadering hanteren”, legt Koen Michiels uit. “IT en netwerken vormen de basis voor heel wat projecten in de domeinen beveiliging, telecom en audio/video. Omdat we deze verschillende expertises zelf in huis hebben, kunnen we onze klanten in eerste instantie adviseren en begeleiden. Ook de volledige installatie, configuratie en support wordt door eigen mensen behartigt.”

Daarmee heeft de B2B afdeling van Elektromic nu een eigen identiteit. “Onze B2B-afdeling is de laatste jaren fors gegroeid qua aanbod en qua omvang van projecten”, weet oprichter-bestuurder Koen Michiels. “Daarnaast was het voor de buitenwereld niet helemaal duidelijk dat er naast de consumentenshops in Geel, Herentals, Lier en Hove ook een hele businessafdeling bestaat. Daarom hebben we gekozen om de zakelijke activiteiten onder te brengen in een nieuw bedrijf.” De 4 bestaande Elektromic-winkels en de webshop met consumentengoederen blijven gewoon opereren onder dezelfde naam.”

 BusSaP treedt toe

Bij de oprichting van HearSee voegde ook beveiligingsonderneming BusSaP haar expertise toe aan het aanbod. “Sinds 2004 zijn we actief in camerabewaking en toegangsbeheer”, legt Stefan Van Waelderen uit. “Doorheen de jaren hebben we tal van projecten gerealiseerd voor openbare besturen, politiezones, en industrie. Ons aanbod, onze ervaring en onze visie sluiten perfect aan bij die van HearSee zodat de samensmelting een evidentie was.” BusSaP-zaakvoerder Stefan Van Waelderen en zijn medewerkers maken voortaan deel uit van het HearSee-team.

HearSee kan al heel wat mooie referenties neerleggen. Er werden in het verleden projecten uitgevoerd voor onder meer Plastic Omnium, Belgoprocess, Umicore, Kogeka, FOD Werkgelegenheid, Politie Zone Turnhout, Ineos, Henco, Renopact en verschillende lokale overheden.

“Door ons verder te specialiseren zijn we in staat om verschillende technologieën te combineren en te integreren”, legt Koen Michiels uit. “Met een team van meer dan 30 ervaren mensen met expertise in uiteenlopende domeinen kunnen we totaalprojecten aanbieden die we zelf van A tot Z kunnen realiseren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.