MUSEUMCAFE Tot nu moet je drank uit een automaat halen in het café aan het Speelkaartenmuseum in Turnhout. De stad zoekt een uitbater voor de zaak. — © Bart Van den Langenbergh

Stad Turnhout zoekt uitbater voor café aan Speelkaartenmuseum

Het stadsbestuur van Turnhout wil het museumcafé Vijven & Zessen aan het Speelkaartenmuseum in de Druivenstraat in concessie geven voor een periode van negen jaar. De stad zoekt daarom naar een geschikte uitbater voor het museumcafé.

Voor het café naast het Speelkaartenmuseum in Turnhout is de stad op zoek naar een concessiehouder. “We hebben in het Speelkaartenmuseum al wel een ontmoetingsruimte waar je kan napraten na je bezoek, maar tot nu toe moet je daar je drank uit een automaat halen”, zegt Astrid Wittebolle (Groen), schepen van Archief & Musea in Turnhout. “Bij speciale gelegenheden zorgen de museummedewerkers voor bediening en een groter aanbod.”

De ruimte heeft volgens het stadsbestuur genoeg potentieel om een gezellig multifunctioneel café te worden. “Scholieren kunnen daar hun boterhammen opeten, verzamelaars kunnen hun beurzen organiseren, kaarters kunnen er hun toernooien beslechten of het buurtcomité kan er vergaderen”, luidt het.

Gastvrij

De concessie voor het museumcafé heeft een looptijd van drie jaar die twee keer verlengbaar is, telkens met ook weer drie jaar. “Naast het café stellen we de buitenruimte ter beschikking. Binnenkort vormen we de kiezelvlakte om tot een gezellige tuin, waar ruimte is voor een sfeervol en rustig terras, pal in het hart van Turnhout”, legt Astrid Wittebolle uit. “In ruil vragen we om een laagdrempelig en gastvrij café uit te baten met een minimumaanbod van warme en koude dranken aan democratische prijzen. Kandidaten mogen uiteraard een uitgebreider aanbod voorstellen. Ik ben er van overtuigd dat ambitieuze en creatieve horecaondernemers daar grootse dingen kunnen doen.”

http://www.turnhout.be/oproep_museumcafé