Nieuws Kempen Star Meal budgetteert opnieuw 20% groei

Star Meal budgetteert opnieuw 20% groei

Star Meal budgetteert opnieuw 20% groei

star mealDe leverancier van groentenschoteltjes en pasta’s, Star Meal heeft een kapitaalverhoging van 1 miljoen euro doorgevoerd. “Wij hadden in het licht van onze snelle expansie bijkomend kapitaal nodig”, zegt gedelegeerd bestuurder Lieven Vanlommel. Na de groei van 40% in 2012 wordt er voor 2013 opnieuw 20% groei gebudgetteerd.

Star Meal uit Westerlo zit in de lift. Het bedrijf levert steeds meer schoteltjes aan bedrijven, verzorgingsinstellingen, supermarkten en scholen. Verscheidene sporters als Sven Nys, Tia Hellebaut en Kim Clijsters hebben zich mee geëngageerd om de gezonde groenteschoteltjes van Star Meal mee te promoten. “Het gaat uitstekend”, zegt Lieven Vanlommel. “We groeien snel door. Vooral dan in de export. Ik denk dat we dit jaar tot 40% van ons omzetcijfer in het buitenland zullen realiseren. Vooral Nederland loopt erg goed.”

Door de snelle expansie met oa. de verhuis naar een nieuw industrieel pand zat er op het boekjaar 2012 een operationeel verlies. Dat zal in de komende maanden ongetwijfeld weggewerkt worden. Ondertussen is ook een kapitaalverhoging doorgevoerd waar de bestaande aandeelhouders op ingetekend hebben. “Een kapitaalverhoging krijg je vandaag sneller rond dat een financiering bij de bank.” Het kapitaal is daardoor opgetrokken van 750.000 euro naar 1.750.000 euro. Lieven Vanlommel blijft zélf de grootste aandeelhouder in het bedrijf dat in 1928 opgericht werd door zijn overgrootvader. De man zette toen een distributiebedrijf voor groenten op… met de fiets.

Star Meal stelt vandaag 70 mensen tewerk en tekende verleden jaar voor een omzet van 10 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.