Nieuws Kempen Start-up Rendoo groeiende ster in 3D-visualisatie

Start-up Rendoo groeiende ster in 3D-visualisatie

3D-visualisatie van Rendoo

Start-up Rendoo groeiende ster in 3D-visualisatie

3D-visualisatiestudio Rendoo begon in februari 2020 als project van Sarah Maes en Nick Cleijne. De jonge twintigers begonnen hun studio met scherpe prijzen en flexibele service, en werken nu al met 6 mensen én extra freelancers. Over jong ondernemerschap en een steile groei.

“Ons verhaal ging begin 2020 van start. We werden al snel opgepikt door één van de grotere marketingbureau’s in vastgoed. En vanaf toen gaat het pijlsnel voor Rendoo.” Naast beide zaakvoerders werken er nog 3 renderartiesten en 1 ondersteunende collega in het bedrijf. Enkele freelancers staan het team bij in piekperiodes.

Sarah en Nick zijn intussen opnieuw op zoek naar een extra 3D-renderartiest. “We zijn intussen uitgegroeid tot een studio, maar we willen het gevoel van hardwerkende en flexibele freelancers behouden, met een Kempense mentaliteit: gewoon knallen!”

Investeerders overtuigen

Rendoo maakt 3D-visualisaties van vastgoedprojecten. “Zo toon je aan een potentiële koper hoe het appartement of het huis er zal uitzien als het klaar is, met meubels, mensen en zelfs vogeltjes. Onze opdrachtgevers zijn projectontwikkelaars die enerzijds klanten willen aantrekken voor een gebouw dat alleen nog maar op plan bestaat. En anderzijds kan een 3D-render stakeholders of investeerders overtuigen van de kwaliteiten van een project”, verduidelijkt Sarah. “Zo kan je als projectontwikkelaar al cashflow genereren of de inschrijvingen voor kopers al laten starten.”

Het jonge bedrijf wil betaalbare visualisaties afleveren en het gebruik van deze beelden democratisch en toegankelijk maken voor elke projectontwikkelaar. “We zijn op korte tijd heel organisch kunnen groeien, met soms 10 projecten die ik tegelijk aanstuur bij mijn artiesten.”

Jonge ondernemers

Sarah studeerde in 2018 af als interieurarchitecte. Tijdens haar eerste werkervaring op een architectenbureau maakte ze veel renders.  Zij is de artistieke kracht achter Rendoo, haar vriend Nick is altijd een ondernemer geweest. “Op school was ik de jongen die stiekem snoep verkocht.”

 

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.