Nieuws Kempen Starter: Bergstube brengt Oostenrijkse specialiteiten naar u thuis

Starter: Bergstube brengt Oostenrijkse specialiteiten naar u thuis

bty

Starter: Bergstube brengt Oostenrijkse specialiteiten naar u thuis

LILLE – De passie voor Oostenrijk is bij Gwenda Libert uitgemond in een eigen zaak waarmee ze allerlei Oostenrijkse lekkernijen aan de man brengt. Dat doet ze op verschillende manieren. Bergstube is een webshop, maar Gwenda bakt ook Oostenrijkse taarten én ze organiseert proeverijen op locatie.

Oostenrijkse schnaps, wijnen, bieren, pralines en desserten zoals sachertorte en apfelstrudel zijn voortaan ook in de Kempen verkrijgbaar via een bestelling op de website van BergStube. Gwenda Libert startte vanuit haar woning op Beulk in Wechelderzande (Lille) een eigen webshop met Oostenrijkse specialiteiten.

Passie

De passie voor Oostenrijk is bij Gwenda Libert in haar kinderjaren begonnen. “Met mijn ouders gingen we vroeger altijd op vakantie in Montafon in Vorarlberg. We zijn daar gevierd geweest omdat we er al dertien jaar lang naartoe kwamen”, vertelt Gwenda. “Later heb ik een vakantiejob gedaan in het hotel waar we veel gingen eten. Dat ik vertaler-tolk ben gaan studeren met Duits als hoofdvak heeft daar ook mee te maken. En ook nu nog gaan we met mijn vriend en onze twee kinderen geregeld naar Oostenrijk op vakantie.”

Gwenda Libert met een zelfgebakken Oostenrijkse taart

Taarten bakken

De laatste jaren ontstond bij Gwenda Libert de drang om zelf iets op te starten. De keuze was snel gemaakt. “Ik heb gedacht: ik moet iets met Oostenrijk doen, want dat is mijn passie. Als volgende stap dacht ik eraan om wijnen te gaan verdelen, want Oostenrijkse wijnen vind je niet veel in België, zeker niet de rode wijnen. Ik wil graag de mensen hier die Oostenrijkse producten leren kennen. Ook wou ik nog iets anders kunnen aanbieden dan de anderen. En zo ben ik begonnen met het bakken van typisch Oostenrijkse taarten. Ik bak graag, terwijl ik eigenlijk helemaal niet graag kook.”

Thuis proeven

Daarnaast kan je Gwenda Libert uitnodigen bij je thuis, of op een andere plek, om een proeverij te houden met Oostenrijkse lekkernijen. “Je kan zelf nog een beetje kiezen wat er op zo’n proeverij aan bod komt. Dat kan een beetje van alles zijn, maar evengoed alleen de wijnen, of alleen de bieren. Ik hoop op die manier ook andere mensen die een passie hebben voor Oostenrijk samen te brengen. Oostenrijk draagt zoveel gezelligheid uit. Dat zegt bijna iedereen die er is geweest. Daarom heb ik mijn zaak ook ‘Bergstube’ genoemd. Ik wil dat gevoel oproepen dat je krijgt wanneer je na een fikse wandeling aankomt in een berghut en kan genieten van het deugddoende eten en drinken. De gezelligheid kan ik uiteraard niet overdragen met een webshop, maar daarvoor heb ik dan mijn taarten en de proeverijen.”

Iedereen kan de bestelde producten komen afhalen in Wechelderzande of laten opsturen. www.bergstube.be

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.