Nieuws Kempen Starter – Broodjes aan de Turnhoutse Nieuwe Kaai: Kaai Lekker

Starter – Broodjes aan de Turnhoutse Nieuwe Kaai: Kaai Lekker

Starter – Broodjes aan de Turnhoutse Nieuwe Kaai: Kaai Lekker

TURNHOUT – Op 1 juli opent aan de Nieuwe Kaai een nieuwe boordjesbar: Kaai Lekker. Dat de naam een woordspeling is op het adres, spreekt voor zich. Maar er zit meer achter.

Carina Koyen en Nadine Verschueren zijn de drijvende krachten achter Kaai Lekker. Geregeld zullen hun kinderen er ook een handje helpen. Niet alleen om broodjes te smeren, maar ook om koffie te schenken en ijs en softijs te serveren. “Dat bood nog niemand in de buurt hier aan”, zegt Carina Koyen. “Nochtans passeren hier langs het kanaal heel wat wandelaars en fietsers, net als de scholieren die vanuit Merksplas naar Turnhout komen.”

Zomeravond

Carina Koyen heeft 28 jaar een kapsalon gehad in Minderhout. Maar ze voelde dat het tijd werd voor iets anders. “Vorig jaar heb ik op een zomeravond samen met Nadine beslist om deze zaak te beginnen”, vertelt ze. Eigenlijk zou Kaai Lekker in maart al open gaan, maar ook hier kwam corona in de weg staan. “We zijn dan begonnen met leveringen en met ontbijtkorven, hoewel we dat oorspronkelijk niet van plan waren”, weet Koyen. “Ook nu moeten we nog rekening houden met corona. Eigenlijk is het de bedoeling dat je in onze zaak ook een koffietje kan drinken. We hebben daarom gekozen voor een heel huiselijke inrichting. Maar met de huidige regels kunnen we nog geen klanten in de zaak laten zitten.”

Watertanden

De naam Kaai Lekker is uiteraard een woordspeling-met-Kempense-tongval op de locatie van de broodjesbar aan De Nieuwe Kaai in Turnhout. Maar er is nog meer gedaan met die locatie. De uitbaatsters hebben zich laten inspireren door de nabijheid van de jachthaven. “Daarom serveren we ook kibbeling en hebben we onder meer een havenbroodje en een ankerbroodje”, vertelt  Carina Koyen. “Maar we hebben evengoed een vettige hap voor de jeugd. Ook werken we samen met de dienst toerisme van de stad en bieden we een picknick aan voor dagjestoeristen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Mol
Mol

Cosy in de Corbiestraat

Vanaf begin mei tot en met eind oktober tovert het Molse gemeentebestuur de verkeersvrije Corbiestraat om tot Cosy Corbie. In… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.