Nieuws Kempen Starter: Eeden wil een plek worden waar duurzaam eten en winkelen samenkomen

Starter: Eeden wil een plek worden waar duurzaam eten en winkelen samenkomen

(gratis foto: Dominic Depreeuw)

Starter: Eeden wil een plek worden waar duurzaam eten en winkelen samenkomen

TURNHOUT – Vrijdag is in de Turnhoutse Warandestraat een nieuwe zaak geopend: Eeden, Eerlijk Ecologisch. Zaakvoerster Eva Joossen wil naast duurzame voeding ook andere ecologisch verantwoorde producten aanbieden in haar zaak.

“Mijn hoofdbedoeling is geweest om een ecologisch eethuisje te maken”, steekt Eva Joossen van wal als het over Eeden gaat. “We hebben gerechten met veel lokale producten, veel groenten en veel biologisch voedsel. Maar het concept is breder. Ik wil hier ook een concept store aan verbinden waar lokale initiatieven, die ook inzetten op duurzaamheid, de kans krijgen om hun producten te verkopen. Ik heb al afspraken met een vzw die kinderkleding maakt uit herbruikte stoffen en iemand die juwelen maakt met overschotten van leer. Het is de bedoeling dat er daar nog bij komen.”

gratis foto: Dominic Depreeuw

2 partners in de concept-store met kinderkleding en zelfgemaakte kaartjes

Ingenieur

Voor Eva Joossen betekent deze stap een hele nieuwe professionele .. De zaakvoerster is ingenieur van opleiding en werkte hiervoor in de Antwerpse haven en bij VITO in Mol. “Ik heb die jobs graag gedaan, maar ik kwam er niet toe aan echt werken rond duurzaamheid en circulaire economie, wat zo belangrijk is voor mij. Omdat ik in mijn vrije tijd al veel bezig was met eten en naaien, heb ik voor deze weg gekozen”, vertelt Joossen.

Eeden is te vinden in de Warandestraat 40, een pand waar de voorbije jaren heel wat pop-up initiatieven zijn gepasseerd Het is de bedoeling dat deze zaak een permanent karakter krijgt. “Ik wil dit echt wel verder zetten”, zegt Eva Joossen.”Ik heb er zelf een carrière-switch voor gedaan en er is ook geïnvesteerd in het pand, zodat het nu geschikt is voor horeca. Ik hoop hier een duurzame plek te bouwen waar mensen zich goed voelen.”

gratis foto: Dominic Depreeuw

Eva Joossen

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Geel
Geel

Top 25 voor Glow uit Geel

Ellen Leysen van Glow ontving een Sugar Achievement Award van Royx Pro. Hiermee behoort het Geelse schoonheidssalon tot de 25 beste… Lees meer