Nieuws Kempen Starter: Jolien opent online kledingwinkel

Starter: Jolien opent online kledingwinkel

Starter: Jolien opent online kledingwinkel

TURNHOUT – Ruim een maand na de lancering gaat het online kledingwinkel Charliestore voor de wind. Jolien Triempont uit Turnhout gebruikt de Springplank naar Zelfstandige om een jaar te bekijken of dit iets voor haar is.

Jolien was eerder hoofdverpleegkundige en leidinggevende bij een dienstenchequebedrijf. “Ik deed af en toe modellenwerk en heb modeshows voor kledij gelopen”, vertelt ze. “Fashion heeft me dus altijd geïnteresseerd. Maar zowel mijn vrienden als ikzelf vonden het moeilijk om leuke kledij te vinden in Turnhout. En ik wou iets doen dat ik kon combineren met het ouderschap.”

Via Charliestore verkoopt Jolien kledij voor dames, heren en kinderen. “Allemaal stukken die ik zelf leuk vind. De meeste winkels spelen safe. De kledij in mijn assortiment is volwassen, stoer, pittig maar ook speels. In mijn webshop laat ik zien dat je al mijn stukken kan combineren, ook als je geen maatje 36 hebt. De eerste maand is echt goed gegaan, vooral voor de mannenkledij.”

Jolien probeert haar nieuwe zaak uit dankzij Springplank naar Zelfstandige. Met die maatregel biedt de overheid mensen zonder job de mogelijkheid te werken als zelfstandige in bijberoep en hun recht op uitkering te behouden. “Over een jaar gaan we bekijken of het haalbaar is om dit voltijds te blijven doen.”

Charliestore heeft een eigen website, Facebook en Instagram. “Aankopen kunnen verstuurd worden of, met in acht name van alle geldende maatregelen, opgehaald worden. Klanten kunnen ook bij mij thuis stukken passen. Die persoonlijke aanpak wordt nog steeds sterk gewaardeerd.”

Reageer op dit bericht

Sector

Gerelateerde berichten

Sector

Meest gelezen in deze regio