Nieuws Kempen Starter: Mix & Match coacht drukbezette vrouwen

Starter: Mix & Match coacht drukbezette vrouwen

Starter: Mix & Match coacht drukbezette vrouwen

HERENTALS – Psychologe Stefanie Jacobs is een gestart met een origineel coaching concept. Zij heeft met andere therapeuten een coachingsnetwerk uitgebouwd in de provincie Antwerpen. Samen kunnen ze een begeleiding op maat aanbieden die op veel facetten van een toestand kan werken. Het coachingnetwerk Mix &Match richt zich in eerste instantie tot drukbezette vrouwen.

“We proberen drukbezette vrouwen te bereiken die de lat hoog leggen en altijd in de weer zijn”, licht Stefanie Jacobs Mix & Match toe. “Nogal wat vrouwen moeten veel ballen tegelijk in de lucht houden. Ze houden wel van gezonde drukte, maar hierdoor vergeten ze ook gemakkelijk hun grenzen en nemen ze onvoldoende rust. Het is onze bedoeling om te voorkomen dat ze voor lange tijd zouden uitvallen. Het is dus belangrijk om tijdig de signalen te herkennen en een hulptraject uit te zetten. Ik ben zelf vrouw en zelf drukbezet, dus ik ben dit gestart vanuit een grote affiniteit met de situatie.”

Stefanie Jacobs zocht andere coaches om mee in dit concept te stappen en samen een netwerk uit te bouwen. “Ik heb gezocht naar coaches die een meerwaarde kunnen bieden bovenop wat mijn expertise is. Op die manier kunnen we werken op veel verschillende facetten, zoals het emotionele, het cognitieve en het fysieke. Verschillende coaches kunnen elk een deel van een begeleidingstraject voor zich nemen, in de eigen praktijk, of bij iemand thuis. Zelf doe ik het kennismakingsgesprek met de dames en bepaal samen met hen welk traject het beste bij hen en hun doelstellingen aansluit.”

Mix & Match gaat voor een heel persoonlijke aanpak, ook in hoe intens de begeleiding is. Het gaat tenslotte om drukbezette vrouwen en in coaching gaat ook weer tijd zitten. “Er zijn ook trajecten van 4 uur en van 8 uur”, licht Jacobs toe. “Bij het intake gesprek wordt onder meer gekeken naar waar de prioriteiten liggen en hoeveel draagkracht er nog is. Zo kunnen we ook bekijken over welke termijn we de therapie kunnen spreiden.”

Stefanie Jacobs heeft als psychologe zelf al 6 jaar een praktijk gehad en is ook HR-consultant geweest. “Dat is voor dit concept een meerwaarde”, merkt ze op. “Want daardoor heb ik een grote voeling met de arbeidsmarkt.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.