Nieuws Kempen Starter van de week: An gaat volledig voor bier

Starter van de week: An gaat volledig voor bier

Starter van de week: An gaat volledig voor bier

De professionele wereld van An Martens uit Hoogstraten draait volledig rond events en bier. Met haar bedrijfje 3 in de klok organiseert ze totaalevents maar ook culinaire bierwandelingen, adviseert ze restaurants over bier- en foodpairing en houdt ze bierdegustaties. En dan te weten dat de biersommelier vroeger een overtuigd wijnliefhebber was.

17 jaar werkte An Martens voor KBC als event manager. Een ontmoeting met biersommelier Sofie Vanrafelghem inspireerde haar om te starten met een eigen zaak in bier. Dat gebeurde bijna een jaar geleden.

Hart sneller slaan
“Ruim 10 jaar geleden ging ik met mijn partner een cursus wijnsommelier volgen”, vertelt An Martens. “We trokken naar Frankrijk, gingen wijntjes proeven bij de boeren, brachten wijn mee. Maar gaandeweg zochten we iets anders. Zo zijn we in het bier gerold en er cursussen rond gaan volgen. In Hoogstraten is een bierclub waar ik ook lid van ben. Bij een ontmoeting vroeg Sofie Vanrafelghem of ik freelance voor haar wou werken. Uiteindelijk heb ik mijn ontslag gegeven bij KBC, geen eenvoudige beslissing.”

Een jaar geleden ging ze met 3 in de klok van start, eerst nog schoorvoetend maar sinds het najaar 2017 in een hogere versnelling. Enerzijds biedt ze haar diensten aan als event manager maar haar hart gaat een stuk sneller kloppen wanneer er bier aan te pas komt. “Ik organiseer bierdegustaties voor particulieren en bedrijven, begeleid restaurants in het samenstellen van hun bierkaart en de keuze van bieren bij de gerechten”, somt ze op.

Bierwandeling
Nieuw dit jaar zijn de culinaire bierwandelingen door Hoogstraten, die ze verzorgt op vraag van Toerisme Hoogstraten. “We bezoeken 5 restaurants en de deelnemers krijgen telkens een bier te proeven, samen bij een gerecht. Bier & foodparing is namelijk 1 van mijn stokpaardjes. Het initiatief is een groot succes. Bijna alle data zijn volgeboekt. Groepen kunnen zo’n toer ook op andere dagen bestellen.”

Wat haar eigen favoriete bier is, willen we nog weten. “De tripel van Westmalle, de beste tripel ter wereld. En doe ook maar een IPA van de Dochter van de Korenaar uit Baarle-Hertog. Daar maken ze geweldig goede bieren.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.