Nieuws Kempen Starter van de Week: B. and Beyond

Starter van de Week: B. and Beyond

Starter van de Week: B. and Beyond

Het leven kan kort zijn, dus waarom wachten met springen om je dromen waar te maken? Dat dacht Bieke Berghmans enkele maanden geleden. Na een moeilijke periode begon ze haar webshop B. and Beyond met zelfgemaakte oorbellen en juwelen met klei.

“Stel dat het over 20 jaar mijn toer al is, ben ik dan nog content met hoe mijn leven is geweest?”. Die vraag stelde Bieke zich toen ze 30 werd en door het verlies van enkele geliefden de grond onder haar voeten voelde daveren. Een belastende leidinggevende job in bijzondere jeugdzorg, en twee piepjonge kinderen die vaak in de opvang zaten, deden haar inzien dat ze het anders wilde.

’t Seel in Olen

“En toen zat ik plots thuis om alles op een rijtje te zetten. Ik herontdekte mijn creativiteit en begon eerst gewoon wat te prullen met klei. Ik maakte vroeger al juwelen voor mezelf, maar door werk en gezin was dit van het toneel verdwenen. Stilaan ontdekte ik meer trucjes en verfijnde ik mijn technieken. En ineens zeiden vriendinnen: ‘wow, Bea – want zo noemen ze mij – maak die voor mij ook eens’.” Waarom niet proberen, dacht ze. En even later kwam de webshop tot stand met handgemaakte juwelen met klei.

Ondernemerschap was Bieke niet vreemd: ze groeide op in restaurant ’t Seel in Olen, dat haar grootouders uitbaatten. “Voor en na school was ik daar, dus ik ken de passie waarmee je als zelfstandige aan de slag gaat. En Maarten, mijn man, is naast zijn werk dj. Ook hij kan een centje bijverdienen met iets wat hij graag doet.”

“Ik heb leren doen wat me echt gelukkig maakt, en met B. and Beyond kan ik mijn leven zelf in handen nemen. Ik werk thuis bij mijn gezin, maar kan toch mijn creativiteit leggen in mijn juwelen. En het geeft me superveel voldoening: mensen kopen iets dat ik gemaakt heb. De hele cyclus ligt bij Bieke – van creatie tot verzending – en dat geeft een zot leuk gevoel.”

Down-oorbellen

“Veel mensen ontdekken het ‘op maat’-stuk van B. and Beyond. ‘Kan je dit ontwerp in die kleur maken?’. Of dat vormpje, maar dan kleiner. Ook initialen van je kinderen bijvoorbeeld behoren tot de mogelijkheden. Dat contact maakt het nog waardevoller voor mij.” Intussen liggen Biekes juwelen in enkele fysieke winkels en op enkele webshops.

B. and Beyond biedt ook diy-pakketjes om thuis zelf een juweel te maken met vingerafdrukken. “Dit is echt heel makkelijk. Er zit een blokje klei in, een armbandje of kettinkje en een handleiding. Voor de vingerafdruk moet je zelf zorgen. Er kan ook een bedeltje met initialen bij.”

“Laatst kreeg ik een bijzonder verzoek. Iemand vroeg me oorbellen met 3 v-tjes boven elkaar – het symbool van het downsyndroom – te maken voor haar dochtertje. Intussen zijn ze al enkele keren gevraagd, en lijken ze gebombardeerd te worden tot downsyndroom-oorbellen.”

 

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Beerse, Mol
Beerse

Badweelde vult blinde vlek in

Badweelde uit Beerse opende een nieuwe vestiging in Mol. De Kempische zwembad- en outdoorspecialist vult hiermee een regio in waar… Lees meer