Nieuws Kempen Starter van de week: Co-Pains in Beerse

Starter van de week: Co-Pains in Beerse

Starter van de week: Co-Pains in Beerse

BEERSE – Ook in Beerse is er sinds 1 april een bakkerswinkel van de groep Atelier Co-Pains. Maar de winkel van Else en Frederic is meer dan een bakkerij. “Eigenlijk zijn wij twee zaken onder één dak”, zegt Else.

Het concept van Atelier Co-Pains in Beerse is een beetje anders dan dit van de andere Co-Painsfilialen, die als paddenstoelen uit de grond schieten in de provincie Antwerpen.

Zaakvoerster Else Gevers heeft jarenlang voor Pain Quotidien gewerkt aan de kust. Haar echtgenoot Frederic Debruyne werkte in de keukens van diverse top- en sterrenrestaurants, waaronder Sel Gris in Duinbergen. Nu ze samen een dochter, Alexia hebben, keerden ze met een pak ervaring terug naar Beerse, waar Else is opgegroeid.

Topproducten

De ervaring en de contacten die ze hebben opgebouwd, spelen Frederic en Else in de bakkerswinkel uit. Je vindt er dus meer dan de klassieke bakkersproducten. “We hebben in ons assortiment ook topproducten van bedrijven die we kennen”, legt Else Gevers uit. Het gaat dan om onder andere wijnen van Genoels-Elderen, olijfolie van Van Eccelpoel of snoepjes van Bonbox.

Huisgemaakte gerechten

Ook het talent van Frederic speelt het echtpaar uit. De chef-kok bereidt dagelijks diverse meeneemgerechten, soepen, vinaigrettes en confituren. “De ingrediënten zijn zorgvuldig gekozen en komen uit de regio”, benadrukt Else. De vis komt van Alfa Fish uit Brecht, het ijs is van Geybels Ijs, eveneens uit Brecht.”

Hoewel de zaak nog maar een dikke maand open is, denken Else en Frederic al aan groei. “Op 1 juni komt nog iemand in dienst en kunnen we alles ook via de webshop aanbieden.”

Ideale ligging

De zaak is gelegen in de Houtseweg in Beerse. Volgens Else de ideale locatie. “Tussen Den Hout en Oostmalle is er geen andere bakker te vinden. We hebben een gratis parking voor de winkel, wat erg belangrijk is, want hier passeert veel volk. We liggen midden tussen drie industriegebieden. Dat merken we vooral omdat veel klanten werkkledij met de naam van de werkgever dragen en betalen met maaltijdcheques.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.