Nieuws Kempen Stories Starter van de Week – Corbiz: complete partner bij huur(koop) van woonunits.
Kempen

Starter van de Week – Corbiz: complete partner bij huur(koop) van woonunits.

Drie Kempische ondernemers richtten Corbiz op. Deze nagelnieuwe onderneming – met zetel in Kessel – wil zich in de markt zetten als dé onafhankelijke specialist in verhuur of huurkoop van duurzame units, die modulair opgebouwd en verplaatsbaar zijn.  Door deze units in huur aan te bieden, wil Corbiz tijdelijke oplossingen aanreiken als mensen nood hebben aan extra ruimte. Om dit waar te maken, hebben de drie ondernemers achter Corbiz een ecosysteem van partners uitgebouwd. Zo werkt Corbiz samen met producenten van units die kwaliteit, circulariteit en duurzaamheid vooropstellen.

Corbiz is het pas opgerichte bedrijf van 3 Kempische ondernemers. Rein Dillen geeft met zijn bedrijf Kastell onder andere financieel advies aan ondernemers. Stijn Van Gorp van Noubly Interieur uit Herentals en Leen Beke uit Balen, onder andere als innovatieconsulent betrokken bij de opstart van Brensj,  brengen elk hun expertise in.

“We hebben elk onze eigen specialiteit, en dat maakt een gezonde match om Corbiz in de steigers te zetten”, zegt Rein Dillen. Door marktonderzoek werd duidelijk dat er nood is aan verhuur van mobiele units. Intussen zijn er verschillende producenten actief met units, maar de eindklant heeft meer nodig om ontzorgd te worden.” Die meerwaarde wil Corbiz nu bieden. “We verhuren niet zomaar een keet”, verduidelijkt Rein. “Het gaat om mooie, duurzame en circulaire units die ecologisch verantwoord zijn. Het moet een alternatief zijn voor een leefruimte in woonzorgcentrum of assistentiewoning, dat je op een mooie locatie kan plaatsen.”

“Als mensen ruimte tekort hebben, dan gaat het vaak om een tijdelijk verhaal. En dan is een unit aankopen een grote stap.”

Leen Beke – co-founder Corbiz

Door een recent gewijzigd decreet is het makkelijker om zo’n unit thuis te plaatsen. Voorwaarde is wel dat de unit tijdelijk is. Een verhuurverhaal misten we nog in de markt, en daarom hebben we Corbiz opgericht.”

Corbiz is een onafhankelijke speler, die met verschillende bedrijven samenwerkt om tot passende oplossingen voor de eindklant te komen. Het wil met partnerschappen een sterke service aanbieden, die de eindklant nodig heeft om optimaal van het comfort van de woonunit te genieten. “Door bijvoorbeeld technische oplossingen om de mantelzorger in de hoofdwoning te ontzorgen. Ook voor bedrijven die extra kantoorruimte willen, hebben we geschikte partners om bijvoorbeeld de toegang tot de unit te beveiligen.” Ook voor producenten zorgt Corbiz voor meerwaarde. “Want klanten hebben bepaalde vragen of wensen, die misschien niet aansluiten bij hun core business, en daar kunnen wij in assisteren om die zo goed mogelijk op te lossen.”