Nieuws Kempen Starter van de Week: Coworking De Leefkamer in Turnhout

Starter van de Week: Coworking De Leefkamer in Turnhout

Starter van de Week: Coworking De Leefkamer in Turnhout

Eind november kreeg De Leefkamer een vaste plek binnen de coworkingruimte van ToBe-Kempen. Hier kunnen bezoekers van het Turnhoutse centrum voor gezondheid, groei en ontwikkeling terecht voor een drink-, eet- en babbelmomentje, met een lunch, een kop koffie of een stukje taart. Wendy Carnier staat als gastvrouw én als kok klaar om mensen in alle gezelligheid te ontvangen.

 

 

Wendy Carnier ging niet licht over de keuze van de naam ‘De Leefkamer’. “Ik noem het een drink-, eet- en babbelplek. Een plek waar je geniet van een lekker-gezellig-momentje, op jezelf of in goed gezelschap. Je kan er lunchen, een kopje koffie drinken, een taartje eten.”

Wendy verhuisde 5 jaar geleden vanuit het Antwerpse naar Turnhout. Ze was altijd al gepassioneerd door eten en drinken, en de gezelligheid errond. “Eten en drinken zorgt voor animo in de kamer. De afgelopen 2 jaar werkte ik als zelfstandig thuiskok in bijberoep – ook onder de naam De Leefkamer – naast mijn fulltime job. Met de vraag die ik van Mieke kreeg, zag ik de kans om mijn meisjesdroom op te starten. Een heuse sprong, want zelf kom ik helemaal niet uit een ondernemersmilieu. Ik vind het dus vooral heel spannend.”

Bij de Leefkamer kunnen bezoekers even lekker genieten van een aromatische Italiaanse koffie of een huisbereide soep. “Lekkere voeding en even bijpraten dragen immers ook bij tot het welzijn en het goed gevoel van mensen”, zegt Wendy. “Ik breng in de leefkamer lekkere, eenvoudige gerechten, met aandacht voor de seizoenen. Groenten spelen een grote rol, ook kaas, vlees en vis horen erbij.”

De Leefkamer heeft een kleine vast kaart, met allemaal huisbereide gerechten. “Die vul ik wekelijks aan met enkele seizoenssuggesties. Ik werk alleen in De Leefkamer. De bar, bediening en keuken neem ik in mijn eentje voor mijn rekening.”

 

 

 

Reageer op dit bericht

Reacties

Dana V. 2021-12-09 16:03:57

Hé Wendy, alle geluk met je nieuwe uitdaging. We komen zeker eens naar die gezellige 'leefkamer'!!! Tot snel, Dana & Theo

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.