Nieuws Kempen Starter van de week: Cresciamo haalt pijn uit de transportsector

Starter van de week: Cresciamo haalt pijn uit de transportsector

Starter van de week: Cresciamo haalt pijn uit de transportsector

Christel en KoenBegin dit jaar ging Cresciamo (Vorselaar) van start. Met het bedrijfje richten initiatiefnemers Christel Heyns en Koen Seymus zich op een fel geplaagde sector. “We helpen KMO’s in transport en logistiek hun pijnen te overwinnen, ook nu het heel moeilijk gaat.”

Christel Heyns werkte 13 jaar bij Van Gansewinkel, waar ze het concept Integraal Afvalbeheer uitwerkte en uitrolde over de hele Benelux. Bij hetzelfde bedrijf werd ze later Enterprise Architect om nadien als consultant te gaan werken voor Cronos en weer 5 jaar later voor bpost. “Ik voelde me niet thuis in deze hiërarchische organisatie en ging een loopbaancoaching volgen bij Passion for Work. Het werd helder dat ik opnieuw bedrijven wil laten groeien maar dan vanuit mijn eigen bedrijf.”

Omdat het onmogelijk is om alle kennis zelf te hebben, maakte zij haar collega bij bpost Koen Seymus enthousiast. Hij heeft een IT-achtergrond en implementeerde ongeveer alle IT-oplossingen van bpost. “Voor hem niet evident om deze sprong te zetten, na 24 jaar als ambtenaar te hebben gewerkt en alle opgebouwde zekerheden achter zich te laten”, aldus Christel Heyns.

Stapsgewijze aanpak
Cresciamo richt zich bewust op de doelgroep transport en logistiek. Koen Seymus: “Deze sector is een veelgeplaagde sector en lijdt onder de concurrentie van het buitenland, stijgende kosten door onder andere de invoering van de kilometerheffing, steeds meer eisende klanten. We zijn er ons van bewust dat er geen budgetten meer zijn voor dure consultants, maar weten dat elke succesvolle onderneming  zich laat coachen. Ze weten dat ze moeten openstaan voor de kennis en ideeën van anderen om op die manier hun eigen bedrijf te verbeteren. Door onze stapsgewijze aanpak loopt een bedrijf geen enkel risico.”

Vragen die de twee willen beantwoorden, gaan over medewerkers motiveren, een groot verloop tegengaan, IT-infrastructuur, enz. “Voor elk bedrijf werken we op maat en zoeken uit waar de nood het grootst is. Samen zetten we kleine stapjes en bereiken we de gewenste resultaten”, besluiten Christel Heyns en Koen Seymus.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer