Nieuws Kempen Starter van de week: De Fietsoloog in Geel

Starter van de week: De Fietsoloog in Geel

De Fietsoloog in Geel

Starter van de week: De Fietsoloog in Geel

De Fietsoloog vloeide voort uit de passie voor fietsen en mechaniek van Dennis Schaeken. Het kersverse servicepunt voor allerlei fietsen in Geel-Winkelomheide specialiseert zich in keramische coatings.

Vol passie vertelt Dennis over zijn pas opgestarte bedrijfje. Hij deed al enkele jaren onderhoud aan fietsen van familie en vrienden. Toen hij vorig jaar met iemand sprak over keramische coatings op fietsen, kwam voor hem de klik om zelf een bedrijfje te starten. “Ik had ervaring als carrossier en volgde al een opleiding automechanica en carrosserie. Na een training bij de fabrikant van de coatings, kon ik dit zelf doen in mijn atelier. ” De laag wordt met airbrush aangebracht.

De coating is een dun beschermingslaagje die je fiets beschermt tegen vuil en fijne krassen. “Vooral mensen met dure mountainbikes en koersfietsen kiezen ervoor om hun fiets extra te beschermen.”

Naast de coatings doet Dennis ook gewoon onderhoud aan fietsen. “Ik kreeg al veel positieve reacties op mijn start als Fietsoloog. Veel mensen houden van de laagdrempeligheid van mijn atelier. Binnen een kleine straal haal ik ook fietsen op, of ik herstel hem bij je thuis. Mensen die hun fiets tweedehands kochten, of op internet, kunnen ook bij mij terecht voor herstellingen.”

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.