Nieuws Kempen Starter van de week: fietsreparatie aan huis… met de fiets

Starter van de week: fietsreparatie aan huis… met de fiets

Starter van de week: fietsreparatie aan huis… met de fiets

vel trottoirToon Schorrewegen (32) uit Herentals was uitgekeken op zijn job in het onderwijs en creëerde voor zichzelf een nieuwe baan die in het verlengde ligt van zijn passie: fietsen. Sinds augustus jl. komt hij onder de noemer VéloTrottoir in Herentals en omgeving aan huis of naar je bedrijf om fietsen te repareren. Om zich te verplaatsen gebruikt hij een cargofiets. “Volledig CO2-neutraal”, zegt hij.

Van opleiding is de startende ondernemer leraar Nederlands-aardrijkskunde-geschiedenis. Hij stond een aantal jaren voor de klas, bleef dan een periode thuis na de geboorte van twee kinderen maar voelde het weer kriebelen. “Fietsen is mijn hobby, voornamelijk mountainbike. Ik neem deel aan wedstrijden op liefhebbersniveau. Ik ben geïnteresseerd in de techniek van een fiets en heb dat ook altijd zelf gedaan. Vanuit die interesse ben ik een opleiding fietsenmaker gaan volgen en legde ik een examen af voor de middenjury.”

Alle merken, alle maten
Vanuit een positieve keuze – zelfstandig zijn, goede combinatie werk-gezin – wou hij iets met zijn getuigschrift fietsenmaker beginnen. “Een fietsenwinkel starten vraagt veel budget. Zo kwam ik op het idee om een fietshersteldienst te beginnen. Nogal wat fietsenwinkels beperken zich tot reparaties van fietsen die ze zelf verkochten, terwijl de markt er met de discounters en online verkoop tegenwoordig heel anders uitziet. Op die markt wil ik mij richten. Ik repareer alle merken en alle maten.”

Schorrewegen herstelt fietsen in zijn eigen atelier maar komt ook aan huis. “Mobiele fietshersteldiensten bestaan al wel, maar ik doe mijn verplaatsingen met een cargobike Bullet. Dat is een bewuste, duurzame keuze. Bij mijn weten ben ik daarmee de eerste in de Kempen.” Hij stelt zijn atelier ook open voor wie zelf aan zijn fiets wil knutselen, houdt zich beschikbaar voor workshops en verkoopt op bestelling nieuwe fietsen. Zijn eerste grote levering was die van 25 low-budget fietsen aan het Sint-Jan Berchmanscollege van Westmalle waarmee de leerlingen van de school naar de sporthal kunnen fietsen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer