Nieuws Kempen Starter van de week: Fitmade maakt fitness coaching op afstand mogelijk

Starter van de week: Fitmade maakt fitness coaching op afstand mogelijk

vlnr: Dries Marien, Dieter Dingenen en Wouter Moors, die samen Fitmade starten.

Starter van de week: Fitmade maakt fitness coaching op afstand mogelijk

DESSEL – Dit weekend kent een nieuw Kempens bedrijf zijn officiële start. Tijdens de Fitfair beurs in Utrecht presenteert Fitmade zich aan het publiek. Het nieuwe Desselse bedrijf zal Fitnesscentra en coaches helpen om hun klanten online te begeleiden.

“De Skype van sport en fitness”, zo kan je de dienst omschrijven die Fitmade zal aanbieden.

Het is een app voor fitnesscentra en hun klanten. Met die app kunnen personal coaches rechtstreeks een klant begeleiden, eender waar die klant zich bevindt. Persoonlijke begeleiding vanop afstand wordt op die manier mogelijk.

“Met ons bedrijf bieden we personal coaches, crossfitclubs en fitnesscentra de mogelijkheid om hun klanten of atleten wereldwijd en live te begeleiden”, licht Wouter Moors van Fitmade toe. “Zelfs wanneer mensen op vakantie zijn, kunnen ze rechtstreeks contact hebben met hun coach of sportcentrum. 10 minuten voor de sessie begint, krijg je een link doorgestuurd. Daarmee kan het gesprek starten. De kwaliteit van de verbinding is veel beter dan bij bijvoorbeeld Skype.”

Idee op vakantie

Ook deelnemen aan groepssessies is met dit systeem perfect mogelijk via je tv op tablet. Wouter Moors kreeg het idee tijdens een reis.

“Ik ben zelf jaren personal trainer geweest en zag toen iemand trainen aan de hand van een video die opstond. Toen bedacht ik dat die training toch zoveel beter zou zijn als er live contact was. Samen met Dries Marien en Dieter Dingenen, die mee in de zaak zijn gestapt, hebben we dat idee dan verder uitgewerkt.”

Buitenlandse ambities

In het weekend van 22 en 23 november komt Fitmade voor het eerst naar buiten tijdens FitFair in de Jaarbeurs in Utrecht, het grootste fitnessevenement van de Benelux. “Na de Benelux willen we graag doorgroeien, zowel binnen als buiten Europa.”

Meer info via https://www.fitmade.app/nl/

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer