Nieuws Kempen Starter van de week: Good Manners kleedt heren in stijl

Starter van de week: Good Manners kleedt heren in stijl

Tom Loodts

Starter van de week: Good Manners kleedt heren in stijl

GEEL – Met Good Manners lanceert Gelenaar Tom Loodts een eigen kledinglabel. Good Manners richt zich naar mannen voor wie kledij het verlengde is van hun expressieve zelf. De stoffen stralen een ambachtelijke sfeer uit, de look doet denken aan de Netflixserie Peaky Blinders.

 Ontwerper Tom Loodts stond jarenlang mee aan de wieg van diverse succesvolle collecties. In 2019 besloot hij zijn eigen label op te richten. Good Manners is, zoals de naam doet vermoeden, een ode aan goede manieren, te beginnen met ethisch en verantwoord. “Ik selecteer streng en met de nodige liefde voor het product de juiste leveranciers”, vertelt Tom. “Ik kies ook bewust voor ISO-gecertificeerde bedrijven in Europa. Dat resulteert in een eerlijke prijs en dat vind ik alleen maar positief. Iedereen mag van mijn collectie beter worden, zowel de koper als de producent en zijn werknemers. Daarnaast is persoonlijk contact mijn stokpaardje. Ik hou graag de lijn tussen mijn klanten en mezelf zo kort mogelijk.”

Geen standaard blauw of grijs

Door zijn jarenlange ervaring bouwde de ontwerper een enorme stoffenkennis op. “Ik hou van details en heb een voorliefde voor speciale wevingen, bindingen, kleuren en afwerkingen”, vertelt Tom. “Dit combineer ik met een iets gewaagdere modellering voor de mannen van nu, die op zoek zijn naar een uniek kostuum. Geen standaard blauw of grijs pak, maar een gezellige retro, boho of vintage outfit waarmee je zo uit de jaren 20 zou kunnen stappen.”

Heimwee

Volgens Loodts hebben we in onze drukke, digitale wereld steeds meer heimwee naar vroeger. “We zitten in een beleving van nostalgie. Onze appreciatie voor het ambachtelijke, het authentieke en duurzame is terug. Kijk maar naar de hype rond beroepen als barbier en barista. Jezelf goed verzorgen en laten verwennen als man is helemaal in”, zo vertelt hij. “Mannen met Good Manners weten wie ze zijn en zijn niet bang om dat met hun kledingstijl uit te drukken.”

www.goodmanners.be

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer