Nieuws Kempen Starter van de week: ijsjes scheppen in de retro caravan

Starter van de week: ijsjes scheppen in de retro caravan

Starter van de week: ijsjes scheppen in de retro caravan

ollebolleke goosOnder de naam Ollebolleke Goos trekken Ingemar Goos en Evelien Winderickx, beiden 31 jaar, sinds kort naar feesten en partijen om er vanuit hun retro caravan zelfgemaakt ijs te scheppen. Op 1 april ging het Meerhoutse koppel van start en hun agenda is voor dit seizoen al volgeboekt.

In het dagelijkse leven werkt Ingemar bij de gemeente Laakdal en Evelien bij makelaarskantoor Vast&Goed in Geel. Tijdens de weekends trekken ze erop uit om hun huisgemaakt ijs aan de man te brengen. In retro kledij vanuit een oldtimer caravan die wordt voortgetrokken door een oude VW Kever.

“Ingemar is in avondschool een opleiding ambachtelijk ijs maken gaan volgen”, doet Evelien het verhaal. “Hij heeft een goede job maar wou een extra uitdaging. En van het een kwam het ander. Foodtrucks schieten als paddenstoelen uit de grond, maar met een ijsjescaravan zijn wij voorlopig de enigen in de Kempen, naast nog iemand uit Turnhout.”

Een eerlijk product
De twee produceren hun ijs zelf en dat gebeurt op de traditionele manier. De melk komt rechtstreeks van bij de boer, de chocolade van Callebaut, bewaarmiddelen en andere additieven zijn uit den boze. “Aardbeienijs hebben we bijvoorbeeld nu nog niet omdat het nog niet echt het seizoen van de aardbeien is”, vertelt Evelien.

Ollebolleke Goos loopt als een trein. “We hebben het wat onderschat”, zucht Evelien. “Het is zwaar werk. Op ons openingsfeest hadden we 150 mensen verwacht en er kwamen 450 mensen opdagen. Vorige week stonden we op een oldtimertreffen en we waren helemaal uitverkocht. Dit weekend hebben we vier communiefeesten. En zo gaat het maar door. Elk weekend hebben we 1 of 2 feesten, de hele zomer lang.”

Voorlopig doen de twee hun commerciële activiteiten in bijberoep. “We hebben allebei een goede job, geen kinderen en we zien wel wat de toekomst brengt.” Of ze in de herfst overschakelen op wafels en pannenkoeken? “Nee, dan gaan we eens goed uitrusten”, lacht Evelien.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer