Nieuws Kempen Starter van de Week: MAgISch restaurant in de Kempische maïs

Starter van de Week: MAgISch restaurant in de Kempische maïs

Starter van de Week: MAgISch restaurant in de Kempische maïs

MAgIS in Herenthout is wel een heel bijzonder restaurant: een concept waar passie, beleving en natuur elkaar ontmoeten, zoals de organisatie het zelf noemt. In een maïsveld is een restaurant ontstaan waar gasten temidden van de natuur kunnen genieten van de kookkunsten van chef Jan Van Rompaey. Je kan hier terecht voor lunch of diner, maar er is ook de mogelijkheid om te co-worken of om events te organiseren. Pal tussen de Merodese Bossen en de gerestaureerde vierkantshoeve Prinsenhof ligt het nieuwe outdoorrestaurant, met stretchtenten en serres.

 

 

Ondernemer Jan Lambrechts heeft MAgIS samen uitgewerkt met Maarten Krieckemans, uitbater van feestzalen Prinsenhof in Herenthout. “Ik heb altijd in evenementensector gewerkt”, zegt Lambrechts. “Maarten heeft met de oude vierkantshoeve een mooie feestlocatie. We hebben elkaar leren kennen toen ik bij hem een huwelijksfeest heb gedaan. We spraken toen al het idee uit om ooit samen een feest in de maïs te doen. En nu is het een echt restaurant geworden”.

Maarten en Jan hebben het idee verder uitgewerkt toen alle feesten stillagen door corona. “We hebben een locatie opgezet midden in de maïs. Het is de bedoeling om er 4 dagen per week – van vrijdag tot maandag ons restaurant te openen.” De twee zijn een samenwerking aangegaan met chef Jan Van Rompaey uit Herenthout. “Hij startte in 2019 Van Rompaey Home Cooking. Dit huiskamerrestaurant uit Herenthout is meteen na de start al opgenomen in Gault&Millau. Jan is bezeten van smaak en kookt alleen met producten van topkwaliteit.”

De andere dagen zal MAgIS inzetten op co-working in de open natuur. “Ook hier zetten we passie en kwaliteit voorop. Mensen en bedrijven kunnen hier komen werken. Wij zorgen uiteraard voor een goede internetverbinding.”

De wijnkaart van MAgIS is samengesteld door Gianluca Di Taranto, die al werkte voor klinkende namen als The Jane en Zilte. Ook biersommelier Brecht Terryn stelt tijdens enkele avonden een menu met aangepaste bieren voor.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer