Nieuws Kempen Starter van de week: Masterwatt wil vanuit Beerse elektrische verwarmingstoestellen verdelen

Starter van de week: Masterwatt wil vanuit Beerse elektrische verwarmingstoestellen verdelen

(c)Masterwatt

Starter van de week: Masterwatt wil vanuit Beerse elektrische verwarmingstoestellen verdelen

BEERSE – Stefan Poortmans is bezig met de opstart van Masterwatt België. Dat wordt de Belgische evenknie van het Nederlandse bedrijf Masterwatt, dat elektrische verwarmingstoestellen verkoopt. Daarmee zou Masterwatt ook buiten Nederland voet aan de grond krijgen.

“Nu ben ik bezig met het aftasten van de markt. Op 1 januari 2021 wil ik met Masterwatt echt van start gaan”, vertelt een enthousiaste Stefan Poortmans. “Het bedrijf is nu nog 100 procent Nederlands, met uitzondering van een handvol Belgische klanten die Masterwatt online hebben gevonden. In België wil ik een autonome organisatie uitbouwen met een eigen logistiek, sales en marketing afdeling. Dat is ambitieus, maar we gaan bescheiden starten. Belangrijk daarbij is dat we gelukkig kunnen terugvallen op administratieve ondersteuning vanuit Nederland.”

Het Nederlandse Masterwatt is gevestigd in Barendrecht, ten zuidoosten van Rotterdam. Het bedrijf doet ontwikkeling en verkoop van toestellen om elektrisch te verwarmen en om warm water te produceren. “Ik geloof sterk in die producten”, zegt Stefan Poortmans. “Daarvoor is groeiende interesse omdat ook het klimaatbesef groeit en mensen alternatieven zoeken voor gas en fossiele brandstoffen. Daarnaast gaat het om Europese producten, die zijn gemaakt in Duitsland en Italië. En het zijn ook innovatieve en duurzame producten, geschikt voor nieuwbouw, renovatie en projecten.”

B to B

Masterwatt werkt business to business. Particulieren kunnen er wel terecht voor advies.

“Een grote troef is onze adviserende rol voor de professionele klant. We bieden advies, calculaties en technische bijstand”, weet Poortmans.

Stefan Poortmans

Masterwatt België heeft zijn maatschappelijke zetel in Beerse. Maar dat wil niet per se zeggen dat het bedrijf ook daar zijn vestiging zal krijgen. “We zijn nog volop op zoek naar een locatie om het bedrijf vanaf volgend jaar te vestigen. Wat mij betreft is dat bij voorkeur in Beerse, omdat ik daar een sterke band mee heb”, aldus Poortmans.

Stefan Poortmans is in Beerse ook schepen, onder meer voor cultuur, toerisme, middenstand, lokale handel en industrie. Hij is ook al zaakvoerder van AquaVision BVBA in Beerse.

www.masterwatt.be

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer