Nieuws Kempen Starter van de Week: Pop Coffee onder dak bij café De Max

Starter van de Week: Pop Coffee onder dak bij café De Max

Starter van de Week: Pop Coffee onder dak bij café De Max

Als twee zaken gaan co-housen, dan kan er iets moois ontstaan. Dat tonen Sylvia Valkiers van Pop Coffee, die overdag haar koffiebar opent in café De Max in Herentals. Na het sluitingsuur van Pop Coffee, klinkt er binnenkort opnieuw muziek in het café en kan Herentals hopelijk als vanouds komen dansen in De Max. Zo gaan er in 1 pand twee zaken uitgebaat kunnen worden.

 

Sylvie Valkiers heeft pas de kick-off gegeven van een nieuw ondernemersavontuur. Ze opende haar zaak Pop Coffee, een hippe koffiebar in de Nieuwstraat in Herentals. “Ja, het terras is pas open, dus het is heel pril allemaal. We doen ook take-away.” Daarnaast heeft Sylvia twee kantoortjes op de bovenverdieping, die per halve dag gehuurd kunnen worden. Zo kunnen bijvoorbeeld freelancers hier komen werken. “Beneden in de koffiezaak hebben we ook een toogje en rustigere werkhoek voorzien, met stopcontacten om de laptop aan te sluiten.”

‘Goede klik’

Cafe De Max is een icoon in het horecaleven van Herentals. Ruim 30 jaar begonnen de broers Luc en Geert Schoors met de bruine kroeg, die uitgroeide tot een geliefde plek voor muziekliefhebbers. “Toen ze vorig jaar besloten om te stoppen, heeft mijn vriend Jurgen Van Grieken het pand gekocht. Omdat het café toch vooral een avondgebeuren is, kwam hij met het idee om er overdag ook iets mee te doen. En zo kwam het idee voor mijn koffiebar.”

Wouter Bex en Philippe Rits zullen ’s avonds het café uitbaten. “Het klikt goed tussen ons”, zegt Sylvie. “We kenden elkaar nochtans vooraf niet, maar goede afspraken maken goede vrienden.” Het café is een gevestigde waarde in Herentals, maar de uitbating is vooral een avondgebeuren. “Jurgen en ik hadden het idee om er overdag ook iets te doen, en met de koffiebar combineert het prima. We wilden het concept zeker eens uitproberen.”

Warme bakker

De kantoortjes zijn voor iedereen beschikbaar. Mensen kunnen hier overdag komen werken, en tegelijk een koffietje drinken of ’s avonds een snack eten. Sylvie richt haar zaak ook op mensen met kinderen. “Buiten staat er een zandbakje, en binnen is er een krijtbord en spelletjes. Pop Coffee sluit ook aan op het parkje hier, met skateramp, zodat kinderen kunnen spelen als hun ouders hier even uitblazen.” En misschien ook een taartje eten, want Sylvie werkt samen met een warme bakker, die het werk nog heel ambachtelijk uitvoert met eigen gist en zuurdesem.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer