Nieuws Kempen Starter van de week: Roes Steel & Green

Starter van de week: Roes Steel & Green

Starter van de week: Roes Steel & Green

Bedrijven tonen meer interesse in ecologie en vergroening van hun site. Daar speelt Roes Steel & Green uit Olen creatief op in. Maarten Roes en Sofie Verreydt uit Olen startten in december 2020 met hun bedrijf, dat groengevels en andere industriële groenprojecten ontwerpt en uitvoert.

Zaakvoerder Maarten en Sofie verenigen hun talenten voor Roes Steel & Green. “Ik ben bio-ingenieur en Maarten is burgerlijk ingenieur. Na 20 jaar werkervaring te hebben opgedaan, kriebelde het nu om onze interesses te verenigen en in te zetten voor een groenere wereld.” Het begon met experimenteren aan hun huis, toen het koppel met staaldraad een zonnewerende constructie maakte. Maarten voelde in zijn werk als projectleider in industriebouw aan dat meer bedrijven groenelementen, zoals een groendak of een -gevel, wilden integreren aan hun bedrijfsgebouw.

Geweven constructie

Roes Steel & Green is een bedrijf uit Olen dat originele groenelementen aanbrengt op traditionele industriebouw en staalconstructies . “Zo vergroenen we de gebouwen, letterlijk en figuurlijk”, vertelt Maarten. Groene gevels bieden veel voordelen: het bevordert de waterkwaliteit, en zorgt voor schonere lucht en geluidsdemping. Of het is een alternatief voor de grijze zonnescreens: “Met staaldraden kan je een slanke designconstructie weven, waar je klimplant tegen kan laten groeien. Het hoeft niet altijd een groot groenvlak te zijn. Met Roes Steel & Green willen we esthetische en creatieve oplossingen aanreiken, op maat van de behoefte.”

Samen sterk

Maarten bedenkt het industriële concept, en doet de planning en de coördinatie van de werken. Sofie ontwikkelt de plantensamenstelling, op basis van de beschikbare bodem, oriëntering, en behoeften. Roes Steel & Green heeft een divers netwerk van freelance technische ploegen.

“We willen van gewone gebouwen groene blikvangers maken”, zegt Sofie Verreydt. Roes Steel & Green beoogt met haar product niet alleen de hogere architectuur. “Ook openbare gebouwen, zoals ziekenhuizen en scholen, private bedrijven en handelszaken kunnen heel gemakkelijk een groene toets krijgen”, legt Maarten Roes uit. “Het kan gaan van volledige gevels tot subtiele groenslingers en moswanden.” Door projecten op maat aan te beiden willen de twee zaakvoerders de drempel naar een duurzame omgeving verlagen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.