Nieuws Kempen Starter van de Week: Sebar voor custom-made BBQ’s

Starter van de Week: Sebar voor custom-made BBQ’s

Starter van de Week: Sebar voor custom-made BBQ’s

Na 10 jaar bijberoep, heeft Bart Van Bael uit Mol definitief de stap gezet naar voltijds ondernemerschap. Met zijn bedrijf Sebar maakt hij op ambachtelijke wijze barbecues en bbq-smokers voor particulieren en horeca in eigen atelier.

Bart Van Bael combineerde zijn deeltijds bijberoep tot voor kort met een job als vrachtwagenchauffeur. Maar de vraag naar ambachtelijke en volledig op maat gemaakte barbecues steeg zo, dat hij zich volledig op het laswerk kan richten. “Hij begint altijd helemaal van nul,” vertelt zijn partner Liesbeth Schauwers. “Hij baseert zich wel op enkele standaardmodellen, maar uiteindelijk krijgt elke klant een barbecue volgens zijn persoonlijke wensen.”

Pulled pork

De vraag naar op maat gemaakte barbecues, Amerikaanse smokers en grill-ringen – vooral bekend van het merk ‘Ofyr’ – is veel vraag. “Dankzij een Netflix-serie zijn smokers ‘hot’, en dat merken we aan de stijgende vraag. Mensen zijn ook meer bezig met slow-cooking en kwaliteitsvol buiten koken. In een rooktoestel kan je tot een half varken traag garen. Zo krijg je heerlijke ‘pulled-pork’.”

Door de zware kwaliteit van het gebruikte metaal, zijn de barbecues van Sebar bijzonder duurzaam, en kunnen ze het aan om urenlang heet gestookt te worden. “Alles wat Bart maakt, is ambachtelijk en met de hand gemaakt, tot en met de roosters.”

Verhuur van trailers

Bart is al een tijd gekend voor zijn barbecuetoestellen en -trailers. Ook die maakt hij op maat, en richt ze in zoals traiteurs of barbecuespecialisten het willen. Sebar heeft ook toestellen en trailers voor verhuur. “Barbecuespecialisten kennen ons intussen in de ruime regio, tot in Nederland toe. Traiteurs komen hier, maar ook gemeenten voor hun braderijen.”

Door voltijds aan de slag te gaan voor Sebar, hoopt Bart zijn bedrijf verder uit te kunnen bouwen. “Nu beginnen we aan de zoektocht naar een geschikte opslagplaats. Nu gebeurt alles in zijn atelier achteraan de tuin, maar we hebben minstens 3 keer zo veel plaats nodig.” En zo kan een uit de hand gelopen hobby een voltijds beroep worden.

 

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.