Nieuws Kempen Starter van de Week: Second Life geeft gebruikte dingen tweede leven

Starter van de Week: Second Life geeft gebruikte dingen tweede leven

Starter van de Week: Second Life geeft gebruikte dingen tweede leven

In Herentals opent volgende week Second Life de deuren. In deze tweedehandswinkels aan de Bovenrij kan je terecht voor gebruikte kleding, speelgoed of andere spullen. Zaakvoerder Wendy Goossens komt niet onbeslagen aan de start. Met haar ex-man had ze een cateringbedrijf.

Het concept van Second Life is simpel: als je gebruikte spullen een tweede leven wil geven, kan je een rek huren in de winkel. In het kastje kan je zelf de spullen etaleren en verkopen aan de prijs die jij bepaalt. “We hebben kastjes staan die we verhuren”, zegt Wendy. “Ik zag het concept aan de kanten van Antwerpen en ook bij Re-Love in Geel. Het slaat heel erg aan. Ik had plaats voorzien voor 65 rekjes, maar toen ik de opening van de winkel aankondigde, waren ze in een mum van tijd verhuurd. Daarom besloot ik om kasten bij te bestellen, zodat we in totaal 100 kastjes hebben.”

Samen met haar dochters Lisa en Lore Voets zal Wendy de winkel openhouden. “Ze studeren nog, maar willen met plezier meehelpen in de vakanties en weekends. Het is een concept dat bij hen in de smaak valt.”

Voor Wendy is het ondernemerschap niet nieuw. Samen met haar ex-partner had ze cateringbedrijf ’t Snackske. “Hij doet er mee verder, en ik ga nu mijn eigen weg met Second Life. Ik heb nooit iets anders gedaan dan in mijn eigen zaak gewerkt.”

Wendy vond een geschikt huurpand in Herentals. “Eerst keek ik uit om iets te kopen, maar voor dit concept hebben we een grote ruimte nodig. En ik wilde het liefst dicht bij het centrum zitten. Ik heb een tijdje moeten zoeken, maar toen viel mijn oog op deze voormalige schoenenwinkel. We hebben zowel de vroegere winkel als het magazijn in gebruik voor de kastjes.”

De eerste fase van haar onderneming heeft Wendy doorlopen: alle kastjes zijn ingevuld door klanten die hun spullen willen verkopen. “Ik maakte het kenbaar via Facebook en door te adverteren in huis-aan-huisbladen. Nu hoop ik natuurlijk dat ook klanten de weg vinden naar Second Life om te komen snuisteren in de kastjes. Ik merk dat er vooral kleding verkocht wordt, maar ook speelgoed, huishoudgerief, en andere spullen zullen deel uitmaken van het aanbod.”

 

 

 • Stuur ons alvast een foto van jezelf en/of je bedrijf (max. 4000x4000px)
  Zet bestanden hier neer of

  Reageer op dit bericht

  Sector
  Onderneming
  Personen

  Gerelateerde berichten

  Sector
  Onderneming
  Personen
  Gemeente

  Veel gelezen in deze regio

  Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

  Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

  Turnhout
  Turnhout

  Zesde overname voor SwimmingMonkey

  SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer