Nieuws Kempen Starter van de week: sporters wekken stroom op in Eco Gym

Starter van de week: sporters wekken stroom op in Eco Gym

Starter van de week: sporters wekken stroom op in Eco Gym

ECOGYMOp 1 september opent een groene fitness in de Statiestraat in Nijlen. Eco Gym heeft een opmerkelijk concept: een deel van de elektriciteit in de fitnesszaak wordt opgewekt door de trainende sporters. Alle kracht- en cardiotoestellen worden aangedreven door menselijke energie. Eco Gym is een van de eerste fitnesscentra in ons land die werkt met deze technologie.

Het jonge bedrijf wil sterk inzetten op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met de fitnesstoestellen die worden aangedreven door menselijke energie, kan het energieverbruik worden teruggedrongen en wordt energie geregenereerd. Deze groene lijn zal ook verder worden doorgetrokken: er wordt een zonneboiler geplaatst, verlichting gebeurt met leds, warmte wordt gerecupereerd en er zal vooral worden ingezet op online communicatie. Maar uiteraard gaat MVO verder dan groen ondernemen. Eco Gym zal geregeld acties opzetten om goede doelen te steunen.

Gezonde levensstijl
Kenneth Van Daele, zaakvoerder bij Eco Gym: “Wij willen mensen begeleiden naar een gezonde levensstijl. Mensen die zich bewust zijn van hun lichaam, zullen ongetwijfeld ook bewuster door het leven gaan. En dat draagt op zijn beurt bij tot een gezonde planeet. Bovendien zullen wij onze klanten ook belonen voor hun persoonlijke, ecologische bijdrage. In een latere fase zullen er verschillende challenges worden uitgerold.”

Eco Gym wil zeer sterk inzetten op begeleiding. Door middel van een aspiratietest krijgen de coaches een beter inzicht in de motivatie van de klant. Er worden een persoonlijk sportersprofiel en een fitnessschema op maat samengesteld.

Valérie Fornoville, medezaakvoerder, verduidelijkt: “Een goede begeleiding durven wij zonder schroom ons stokpaardje noemen. Dat is ook meteen de reden waarom wij in twee fases zullen opengaan. Presale klanten zullen reeds vanaf 1 september kunnen starten met sporten. Op 14 september gaan onze deuren dan open voor het grote publiek. Met deze opsplitsing geloven we iedereen beter op weg te kunnen helpen.”

Met de nieuwste toestellen kunnen sporters bovendien multitasken. Skypen tijdens het fietsen, tv-kijken op de loopband, Facebook checken van op de step. Alle eigen apps kunnen worden gehanteerd tijdens de training. “Dit zorgt voor een unieke beleving bij elke sporter.”

De twee jonge zaakvoerders zijn superenthousiast. Kenneth Van Daele is 28 jaar en Valérie Fornoville slechts 22 jaar. Samen zullen ze dit project leiden.

“Het is inderdaad een groot project voor jonge ondernemers, maar ons businessplan is sterk en we hebben ons waar nodig goed laten bijstaan door professionals. We zijn zeker niet over één nacht ijs gegaan”, zegt Kenneth Van Daele hierover.

Hier vind je nog meer startende ondernemingen in de Kempen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer