Nieuws Kempen Starter van de week: voormalig manager opent streekproductenwinkel

Starter van de week: voormalig manager opent streekproductenwinkel

Starter van de week: voormalig manager opent streekproductenwinkel

belartisanDe voorbije week ging in de Sint-Antoniusstraat in Turnhout een nieuwe vestiging open van Belartisan. Uitbater is Tom Vanderostijne, die voordien verschillende managersfuncties bekleedde in de voedingssector. “Ik wou heel graag zelf iets beginnen”, motiveert hij zijn beslissing om voor eigen rekening te starten.

Belartisan had al vestigingen in Antwerpen en Mechelen en vanaf nu dus ook in Turnhout. Via franchisenemers verkoopt het bedrijf streekproducten: van bier tot chocolade en van wijn tot koekjes, inclusief (schuim)wijnen, whisky en gin. “Ze worden in België geproduceerd en komen vooral van kleine, ambachtelijke producenten”, vertelt Vanderostijne. “Een aantal producten draagt het officiële Streekproducten-logo.”

Waarom hij de stap zette naar een zelfstandige activiteit? “Ik wou zelf ondernemen, iets uit de grond stampen. Ik heb veel ervaring in de voeding. En dan was er de leeftijd. Op je veertigste moet je daar niet te lang meer mee wachten.”

Niet toevallig Turnhout
Tom Vanderostijne richt zich zowel op B2B als B2C. “Voor bedrijven hebben we bijvoorbeeld geschenkmanden”, zegt hij. “Dat deel van de activiteiten moet vooral zorgen voor groei en volume.” Niet toevallig koos hij voor een vestiging in Turnhout. “Bij het scouten van een pand zijn we op verschillende plaatsen gaan zien. Ik geloof in Turnhout. De stad trekt terug aan. Er worden weer verschillende evenementen georganiseerd en er gebeurt ook wat rond pop-upwinkels. Daarnaast heb je de nabijheid van de Nederlandse grens. Op het vlak van B2B kijk ik ook over de grens.”

Het eerste weekend van oktober vindt de officiële opening plaats met een degustatieweekend.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Herentals
Herentals

Digitale cadeaubonnen in Herentals

Handelshart Herentals lanceerde digitale cadeaubonnen. Het heeft communicatiebureau Phobos en Actor uit Geel onder de arm genomen voor de uitwerking ervan.… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer