Nieuws Kempen Starter verovert Kempen met Amerikaans snoepgoed

Starter verovert Kempen met Amerikaans snoepgoed

Starter verovert Kempen met Amerikaans snoepgoed

candy factoryIn april 2014 opende Glenn Luyckx zijn Candy Factory aan het Zegeplein in Turnhout en dat werd een instant succes. De 23-jarige starter verkoopt een exclusief, hoofdzakelijk Amerikaans snoepaanbod en krijgt daarvoor klanten die daar 50 km en meer voor willen rijden. Zijn droom is meer gelijkaardige winkels uit te baten.

“Mijn droom, en ook die van mijn vriendin Gitte, was altijd al om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan”, vertelt Glenn. “Het idee voor de Candy Factory komt van een reis naar Amerika. Daar zagen we grote snoepzaken en die heb je bij ons nog maar nauwelijks. We zijn er in april mee begonnen en het draait echt heel erg goed.”

Assortiment breidt uit
De Candy Factory startte met de Amerikaanse Wonka-snoep maar breidde zijn assortiment al snel uit met Oreo-koekjes, Amerikaanse ontbijtgranen, Mountain Dew-dranken, enz. “We werken via een invoerder uit Engeland en op die manier kan ik exclusieve zaken aanbieden voor de regio”, aldus de zaakvoerder. “Om rechtstreeks in te voeren vanuit de VS zijn we nog te klein. We zijn nog altijd hard bezig om het aanbod te vergroten en het volgende project is een volledige vernieuwing van de webshop.”

De Candy Factory heeft een uitgebreide klantenkring. “We hebben klanten uit bijvoorbeeld Brasschaat en Hasselt die speciaal voor ons naar Turnhout komen”, aldus Glenn Luyckx. Het is zijn ambitie om die straks dichter bij huis te bedienen want op termijn wil hij graag meer Candy Factory-shops.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer