Nieuws Kempen Stien brengt met De Bloemenfiets boeketten aan huis: “Ik word gelukkig tussen de bloemen en planten”

Stien brengt met De Bloemenfiets boeketten aan huis: “Ik word gelukkig tussen de bloemen en planten”

Foto: Hans Otten

Stien brengt met De Bloemenfiets boeketten aan huis: “Ik word gelukkig tussen de bloemen en planten”

GEEL – Stien De Rooy (26) waagde een grote sprong, want het voorbije weekend opende ze haar bloemenzaak De Bloemenfiets. Dat is een winkeltje met bloemen, planten en decoratie. De naam verwijst naar de opvallende tweewieler waarmee ze rondtoert.

Het voorbije weekend zette Stien De Rooy voor het eerst de deuren open van haar winkel op de Pas 225, tegenover de herenhuizen van het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum (OPZ) Geel. Het is een kleine gezellige ruimte, waar je allerlei kamerplanten, snijbloemen en boeketten kunt vinden. Voor haar is de opstart van een eigen zaak een sprong in het onbekende.

“Ik ben eigenlijk afkomstig uit Ekeren, maar bleef na mijn studies Landschaps- en Tuinarchitectuur in Geel hangen. Geel, je komt er, je blijft er, zeker?”, zegt Stien met een lachje, verwijzend naar de slogan van de stad. “Ik heb nadien een tijd op een bureau gewerkt, maar dat lag me eigenlijk niet zo. Toen ben ik in een bloemenzaak aan de slag gegaan, en dat was wel helemaal mijn ding. Ik merkte dat ik tussen de bloemen en planten gelukkig werd. Na een tijdje besloot ik om de stap naar een eigen zaak te wagen. Ik ben jong, heb geen kinderen, waarom zou ik het nu niet doen? Ik heb een speciale cursus bij Unizo gevolgd en kreeg de volle steun van mijn vriend.”

Duurzaam

Als jonge onderneemster vindt ze belangrijk dat haar winkel een duurzaam verhaal vertelt. “Het is mijn bedoeling om met lokale handelaars en ambachtslieden samen te werken. Zo heb ik al een overeenkomst met de zelfpluktuin Blom en Beez (van Leentje Van Lommel in Geel-Bel, red.). Ik hoop bijvoorbeeld voor de decoratiestukken met lokale keramisten of glasblazers samen te werken. Op die manier kunnen we elkaar wat ondersteunen. Ik wil weg van de groothandelwaar die je overal vindt, maar ik zoek unieke spullen.”

De Bloemenfiets wil daarnaast de focus leggen op bloemenabonnementen. Daarbij kies je als klant voor meerdere boeketten, die op regelmatige of zelf gekozen momenten aan huis worden bezorgd. “Dat kan voor jezelf, maar het is ook ideaal als cadeau. Het is een interessante formule voor bedrijven, zo zijn ze zeker dat er bijvoorbeeld altijd een fris boeket aan het onthaal staat. De formule biedt veel vrijheden, je kunt bijvoorbeeld ook een keer voor een vaste plant kiezen. En als bloemenabonnee krijg je nu en dan een extraatje”, verklapt Stien De Rooy.

Bakfiets

De blikvanger in het verhaal is de imposante bakfiets die de vrouw kocht. “Het is de bedoeling om daarmee bestellingen en bloemenabonnementen rond te brengen. Daarmee beperk ik me wel tot het gebied van Geel. Op zaterdagvoormiddag wil mijn vriend de bakfiets volladen en ermee naar de zaterdagmarkt rijden, terwijl ik hier de winkel blijf doen. En als de bakfiets leeg is, komt hij terug naar de Pas.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.