Nieuws Kempen Straffe ideeën voor de Kempen gezocht!

Straffe ideeën voor de Kempen gezocht!

Straffe ideeën voor de Kempen gezocht!

KEMPEN – Hoe moet de Kempen er in 2030 uitzien? Als je daar een idee over hebt, moet je zeker meedoen aan de bevraging van Streekplatform Kempen, het sociaal-economisch streeknetwerk.

Het Streekplatform Kempen wil een nieuwe, ambitieuze toekomstvisie 2030 en bijhorend actieprogramma uitwerken voor de Kempen. Dat kan een antwoord te bieden aan de complexe veranderingen en uitdagingen waar de regio voor staat. Wat moet er gebeuren zodat de Kempen een quantumsprong vooruit kan maken? Die vraag stelt het platform aan burgemeesters, studenten, ondernemers, Kempenaren en niet-Kempenaren, kortom aan iedereen.

“We nodigen iedereen uit om zijn voorstellen via onze website te bezorgen”, legt Dominique Van Dijck uit, coördinator van het Streekplatform Kempen. “Die ideeën nemen we mee naar een Toekomstforum dat plaatsvindt  op 25 en 26 oktober. Daar werken we acties uit met een mix van Kempenaren en niet-Kempenaren, om beter samen te werken rond de maatschappelijke uitdagingen waar de regio voor staat. Denk daarbij maar de vergrijzing, de fileproblematiek, de mismatch op de arbeidsmarkt enzovoort. Ons doel is om te landen met een Kempenpact in het voorjaar van 2020.”

Wil je ook een idee aanbrengen? Dat kan tot 10 oktober via deze link.

Er valt zelfs nog wat te winnen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Kempen

COLUMN: Alles tech!

Elke vrijdag geeft redacteur Dorien haar zinnige, onzinnige of eigenzinnige kijk op de voorbije week. Wat deze week begon met… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.