Nieuws Kempen Streekproducten bij Carrefour Mol winnen aan belang

Streekproducten bij Carrefour Mol winnen aan belang

Streekproducten bij Carrefour Mol winnen aan belang

carrefour molIn maart vorig jaar startte het warenhuis Carrefour Market in de Statiestraat in Mol als eerste filiaal in de Kempen met de verkoop van streekproducten. Het assortiment bestaat intussen uit meer dan 450 producten en het gamma breidt nog altijd uit en wordt geregeld vernieuwd. Dit weekend zijn meer dan 20 lokale producenten aanwezig om de bezoekers te laten proeven.

“De afdeling valt ontzettend in de smaak bij de klanten die op zoek zijn naar lekkere producten uit de streek”, zegt de warenhuisketen, die een apart aankoop-, lever-, betaal- en verkoopsysteem opzette naar lokale producenten. De regel is dat de producent binnen een straal van 40 km rond de supermarkt moet wonen.

Eerlijke handel
“We eisen geen volumes maar volgen het productietempo”, zegt Carrefour. Die garandeert ook juiste en voordelige aankoopprijs voor alle schakels van de keten en betaalt de leveranciers binnen de 30 dagen. Bovendien legt de supermarkt geen exclusiviteit op en garandeert ze transparantie en authenticiteit.

Nieuw in het assortiment streekproducten bij Carrefour Mol zijn Vanuytrecht Wafels, Buva Vleeswaren, rijstpap en choco van De Melkweg, het Triporteur-bier van Brombrewery, enz. Je kan deze en nog veel meer regionale lekkernijen proeven tijdens het degustatieweekend op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei. Tegelijk maak je kennis met de producenten.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer