Nieuws Kempen Strijkwinkel kan oplopende kosten niet langer betalen

Strijkwinkel kan oplopende kosten niet langer betalen

Strijkwinkel kan oplopende kosten niet langer betalen

foto: GVA

foto: GVA

Dienstenchequebedrijf de Strijkwinkel uit Herenthout (bvba Maite) is failliet. De winstmarges van de poets- en strijkdienst zijn te laag, de kosten voor de uitbating te hoog. 41 mensen verliezen hun job.

Zaakvoerster Evi Devis stampte het dienstenchequebedrijf zeven jaar geleden uit de grond. Al snel nam ze personeel in dienst, en dat aantal liep uiteindelijk op tot 41 werknemers.

“Er zat helaas niets andere op dan de boeken neer te leggen. Het ziekteverzuim is hoog en als dienstenchequebedrijf betekent dat een hoge kost: ook al zijn er geen inkomsten, de loonkost moet betaald worden. De werkkosten voor de strijkdienst, zoals de huurkosten, elektriciteitskosten en verlichting liepen erg op en deden me de das om. Na een doorlichting van de boekhouding bleek duidelijk dat de kosten te zwaar begonnen door te wegen tegenover de krappe winstmarges in de sector van de dienstencheques.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer