Nieuws Kempen Studenten Ergotherapie scoren met ‘Bunnydorm’

Studenten Ergotherapie scoren met ‘Bunnydorm’

Studenten Ergotherapie scoren met ‘Bunnydorm’

Thomas More daagt studenten uit om sociaal en duurzaam te ondernemen. Op vraag van de mama van een zoontje met Duchenne, een ernstige spierziekte die vooral bij jongens voorkomt, ontwikkelden studenten van het tweede jaar bachelor Ergotherapie een rolstoeltoegankelijke verzorgingstafel voor een konijntje. Twee scholen en de organisatie Spierziekten Vlaanderen zijn alvast geïnteresseerd om ermee aan de slag te gaan. Bunnydorm is een van de prototypes die de Ergo-studenten voorstellen in een ‘pitch-café’ op de campus in Geel.

Kinderen die in een rolstoel zitten hebben vaak moeite om eten en drinken te geven aan hun huisdier. Het is ook moeilijk om het dier op te heffen en te knuffelen. De studenten gingen aan de slag om hiervoor een oplossing te bedenken. Dankzij hun ‘bunnydorm’  kan het konijn op eigen kracht via een trapje tot op zithoogte komen en verder is de tafel zo ontworpen dat een kind het konijntje makkelijk zelf kan verzorgen en het hok kan verschonen.

Het product is duurzaam, volledig recycleerbaar en heeft een universeel design: iedereen kan er dus mee werken. Dat er nood is aan een dergelijk product bewijst de spontane interesse van enkele scholen en Spierziekten Vlaanderen om dit prototype verder te ontwikkelen.

Bunnydorm was niet het enige project dat uit de koker van de Ergo-studenten kwam. Allen vertrokken ze vanuit een maatschappelijk probleem, en spraken ze hun creativiteit en ondernemerszin aan om een oplossing te zoeken. Zo ontwikkelden zijn onder andere een inclusieve binnen- en buitenspeeltuin, een caravan om het stigma rond seksualiteit bij ouderen te doorbreken en een app om het welbevinden te bevorderen in tijden van Covid-19.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer