Nieuws Kempen Studenten oefenen ondernemerschap tijdens handelsbeurs voor oefenfirma’s

Studenten oefenen ondernemerschap tijdens handelsbeurs voor oefenfirma’s

Studenten oefenen ondernemerschap tijdens handelsbeurs voor oefenfirma’s

BrAntbeursOp 13 november kwamen oefenfirma’s uit de provincies Antwerpen en Vlaams Brabant samen op een handelsbeurs op de Geelse campus van Thomas More. Oefenfirma’s worden gerund door leerlingen van secundaire scholen of studenten van hogescholen. Het zijn fictieve ondernemingen die de jongeren laten kennismaken met het bedrijfsleven. Enthousiaste leerlingen krijgen er de kans om zowel hun oefenfirma als hun producten te promoten. Kopen en verkopen staan centraal, en zo leren zij meteen ook het échte zakenleven kennen. De beurs werd georganiseerd door studenten Office Management van Thomas More.

Oefenfirma’s maken deel uit van een netwerk van oefenfirma’s en diensten. In België wordt dit netwerk beheerd door COFEP (Centrale voor oefenfirma’s / centrale pour entrepises d’entraînement pédagogiques), een initiatief van de VDAB. Jaarlijks worden er een aantal regionale beurzen georganiseerd. Dit jaar ontving de Geelse campus van Thomas More voor de zesde keer op rij oefenfirma’s uit Antwerpen en Vlaams Brabant.

Op de beurs pakten zo’n 22 gemotiveerde teams uit met allerhande producten. Onder hen ook de Kempense oefenfirma Sweet Life van de Kosh Campus Bovenrij uit Herentals. Zij brachten snoepgoed aan de man.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer