Nieuws Kempen Studiebureau Cobbaut neemt intrek in Kamp C

Studiebureau Cobbaut neemt intrek in Kamp C

Studiebureau Cobbaut neemt intrek in Kamp C

Hugo Cobbaut

Hugo Cobbaut

Studiebureau Cobbaut, een jong bedrijf dat zich profileert rond duurzaam bouwen, heeft zijn intrek genomen in bedrijvencentrum De Basis op Kamp C in Westerlo. Die keuze is niet toevallig. Kamp C staat voor het centrum duurzaam bouwen en wonen en rekent erop dat er kruisbestuivingen en gezamenlijke initiatieven ontstaan door bedrijven die actief zijn in duurzaam ondernemen en energie, samen te brengen.

“Op het domein van Kamp C investeren we bewust in bedrijven en ondernemers in de bouwsector. Vooral trekkers op het gebied van duurzaamheid in de bouw zijn hier op hun plaats. Met name de kruisbestuiving tussen de infozone en de bedrijvenzone stimuleert de keuze van ondernemers om zich hier te vestigen. Intussen groeit  Kamp C verder uit als kenniscentrum voor deze nicheactiviteit”, zegt Peter Bellens, gedeputeerde bij de provincie Antwerpen.

Als ingenieursbureau heeft Cobbaut de expertise in huis om een EPB te berekenen, stabiliteitsstudies op te maken en de veiligheidscoördinatie te verzorgen voor zowel traditionele bouwmethodes als voor houtbouw. Op die manier krijgen klanten 1 aanspreekpunt voor een totaaladvies voor verschillende domeinen.

Niet-traditioneel bouwen
Werken rond duurzaamheid wordt hoog in het vaandel gedragen. “Ik sta de klanten niet enkel bij in het voldoen aan de wettelijke eisen, maar help ze ook met plannen rond o.a. niet-traditionele bouwmethodes, ambitieuze E-peilen enz.”, zegt Hugo Cobaut. Het studiebureau heeft ook aandacht voor duurzame elementen op vlak van uitvoering en techniek in de bouwwereld.  Zo wil het zich nog meer verdiepen in bouwmethodes zoals houtbouw en energiestudies met hernieuwbare energie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer