Nieuws Superbeton-baas Frederik Laeremans wacht nog steeds op vergunning nieuwe site: “Hopelijk volgend jaar geen maïs meer oogsten”

Superbeton-baas Frederik Laeremans wacht nog steeds op vergunning nieuwe site: “Hopelijk volgend jaar geen maïs meer oogsten”

Foto Fred Debrock / Frank Abbeloos

Superbeton-baas Frederik Laeremans wacht nog steeds op vergunning nieuwe site: “Hopelijk volgend jaar geen maïs meer oogsten”

AARSCHOT, HERSELT – Enkele jaren geleden tikte ondernemer Frederik Laeremans, die opnieuw de show steelt in The Sky is the Limit, een tiental hectare industriegrond op de kop aan de Gaston Geenslaan in Aarschot. Maar op de ontwikkeling van die zone is het nog even wachten.

De voorbije twee jaren waren ingrijpend voor het bedrijf van Frederik Laeremans (34), dat nog door zijn grootvader Florent werd opgericht. Superbeton verenigde zich met Robuco en Cools in de nieuwe groep Infrajoint. En in afwachting van de ontwikkeling van een nieuwe site in Aarschot, verhuisde de zaakvoerder de burelen en de werkplaats van zijn bedrijf naar een tijdelijk onderkomen langs de Betekomsesteenweg.

“We werken al twee jaar op een voorlopige locatie in Aarschot”, vertelt Laeremans. “Door corona dateren de opnames van The Sky is the Limit al van even terug. Alles wat in het programma nog in de steigers staat, is ondertussen in gebruik.”

Roulette

Wanneer de Kempense ondernemer met zijn team van 125 medewerkers zal verhuizen naar de definitieve site in de Gaston Geenslaan, is lang niet duidelijk. “Dat hangt af van ambtenaren. Je kan zelf invullen hoe ik daarover denk. Soms heb ik het gevoel dat we op een soort roulette zitten.”

De site in Aarschot: wat het zou moeten worden. Foto Superbeton

“Tegen 19 januari moet er een beslissing komen rond de omgevingsvergunning”, blikt Laeremans vooruit. “Als die gunstig is, kunnen we van start gaan met de ontwikkeling. Maar tot dan is het spannend afwachten.”

In tussentijd verpacht Superbeton de grond in Aarschot aan een plaatselijke maïsboer. Enkele weken terug werd het veld nog geoogst. “Hopelijk was dat de laatste keer”, lacht de ondernemer.

Maar de vertragingen en onzekerheid wegen niet op de ambities van Superbeton. “We staan zeker niet stil”, verzekert Laeremans. “We gaan in de toekomst meer inzetten op shared services, nieuwe samenwerkingen en duurzaamheid. De ambitie is groot, nu nog realiseren.”

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.