Nieuws Kempen Sustainable Starter van de Week: Anoa Care

Sustainable Starter van de Week: Anoa Care

Sustainable Starter van de Week: Anoa Care

Anoa Care is dit jaar in februari opgericht en wil een complete veranderingspartner zijn voor de zorgsector, met onder andere freelance projectverpleegkundigen en domeinexperts. Vanuit Frame 21 in Herentals als in Antwerpen-Noord heeft het nieuwe bedrijf een kantoor. “Deze projectmatige manier van werken is in Nederland al heel gangbaar, maar we merken dat de interesse bij Vlaamse ziekenhuizen ook groot is.” Anoa Care doet onderzoek naar de uitstroom van verpleegkundigen in de zorg. Met elk gevalideerd antwoord op de enquête stort de organisatie 1 euro aan Go Forest.

Anoa Care richt zich vooral op freelance verpleegkundigen. De trend komt overgewaaid uit Nederland. “Daar zou zo’n 60 procent van de verpleegkundigen op zelfstandige basis in de ziekenhuizen werken. We werken enkel met zelfstandigen, mensen die dus niet ambiëren om op de payroll te staan. Dat geeft veel beperkingen met een arbeidscontract, terwijl onze verpleegkundigen vooral wendbaar en flexibel willen zijn. En dat is ook precies wat ziekenhuizen voor bepaalde projecten of afdelingen willen”, zegt Tom Lecluyse van Anoa Care.

Tom Lecluyse en Sven Nevelsteen zijn de managers van Anoa Care. Via netwerkevents en sociale media gaan ze op zoek naar een pool van kandidaten en ziekenhuizen. De specialisaties van de verpleegkundigen gaan heel breed. “In de eerste plaats willen we voor hen dé beste werkgever en opdrachtgever zijn. Zo kunnen onze zorgconsultants zich echt focussen op wat belangrijk is, en dat is zo goed mogelijk zorg bieden. We kiezen voor een langdurige, duurzame relatie met onze consultants en opdrachtgevers.”

“We willen een complete veranderingspartner zijn voor de zorg. Het is onze ambitie om bij te dragen aan de professionalisering en ontwikkeling van de zorgsector. De opdrachten bij Anoa Care kunnen breed gaan”, vertelt Sven Nevelsteen. “We hebben specifiek projectverpleegkundigen die inzetbaar zijn op verpleegafdelingen, in de uitvoerende, coachende of leidinggevende rol. Anderzijds zijn er ook domeinexperten die de organisatie binnen de zorg kunnen versterken. Dat kan gaan over domeinen als HR, projectmanagement, cultuurverandering, facilities en digitalisering.”

“Wij willen er mee voor zorgen dat meer mensen voor deze sector kiezen, er blijven en zelfs terugkeren”, vult Lecluyse aan.  “Anoa Care werkt samen met Hogeschool UCLL aan een onderzoek over de uitstroom van verpleegkundigen uit de zorgsector. Via een enquête vormen we ons een beeld van de redenen waarom verpleegkundigen de zorgsector verlieten. Hiervoor stelden we allerlei vragen over de werkuren, loon, werkomstandigheden. En we polsten ook naar de voorwaarden die werken in de zorg opnieuw aantrekkelijk zouden maken.”

Om het onderzoek uit te breiden, zoekt Anoa Care nog extra respondenten. “We gingen een samenwerking aan met Go Forest voor het onderzoek. Per gevalideerd antwoord op onze vragenlijst zal Anoa Care 1 euro doneren aan Go Forest. Die planten er op hun beurt bomen mee aan in de regio’s waar ze de grootste impact hebben. Met deze samenwerking willen we ons onderzoek duurzamer maken.” Meer info vind je terug op de website van Anoa Care.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer