Nieuws Kempen Sweet Bakery Shop goed onthaald

Sweet Bakery Shop goed onthaald

Sweet Bakery Shop goed onthaald

GEEL – Sinds 10 januari is Geel wat zoeter. Dan opende in de Nieuwstraat de Sweet Bakery Shop, waar allerlei zoet gebak te vinden is. De winkel is de tweede vestiging van zaakvoerster Vildan Sert, die al het lekkers thuis zelf bakt.

“We zijn zo hartelijk ontvangen hier”, zucht Vildan Sert wanneer de opening ter sprake komt van haar winkel in Geel. “Op het einde van de openingsdag leek onze zaak wel een bloemenwinkel!”

Het mag duidelijk zijn: Sweet Bakery Shop is in de smaak gevallen. Deels omdat de nieuwe zaak wat nieuw elan geeft aan de Nieuwstraat die met leegstand kampt, maar vooral omdat na Limburg nu ook de Kempen valt voor het lekkers uit de bakkerswinkel.

Speculoosdonut

Anderhalf jaar geleden startte Vildan Sert met haar man een Sweet Bakery Shop in Tessenderlo. Daar is er nu een in Geel bijgekomen. Klanten vinden er allerlei zoet gebak. Macarons bijvoorbeeld, of donuts in allerlei maten en smaken. “Wij hebben niet alleen de gewone donuts met glazuur”, vertelt Vildan. “Bij ons vind je er ook heel originele met speculoos, of met brownie bijvoorbeeld. En elke dag zijn er verse cupcakes. Klanten zeggen me dat ze het zo leuk vinden dat ze hier dingen vinden die je nergens anders in de streek hebt.”

Eigen keuken

Vildan Sert bakt alles zelf, gewoon thuis in Tessenderlo. “Ik heb een grote keuken met een professionele oven. Dus voor mij is het heerlijk om dat gewoon in het comfort van mijn woning te kunnen doen.”

Spontane uitbreiding

Eigenlijk was het echtpaar niet eens van plan om een tweede vestiging te openen. Maar de bal ging aan het rollen toen ze tijdelijk een pop-up store hadden in Olen Shopping Park. Daar kregen ze al goed reacties. Er waren zelfs klanten bij die anders naar Tessenderlo kwamen en het fijn vonden om het gebak nu dichter bij huis te kunnen kopen. “Kort daarna vertelde mijn zuster, die in Geel woont, dat in de Nieuwstraat een winkelpand beschikbaar was”, herinnert Vildan zich. “Daar zijn we toen opgesprongen. Nu baat mijn zuster de winkel in Geel uit, samen met twee medewerkers. En mijn man en ik staan in de zaak in Tessenderlo.”

Of er dan op termijn nog winkels bijkomen? “Wie weet”, reageert Vildan Sert spontaan. “Ik ben het niet meteen van plan, maar ik was aanvankelijk niet eens van plan om een tweede zaak te openen. Dus zeg nooit nooit.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.