Nieuws Kempen Switch maakt gestolen iPhones en MacBooks waardeloos

Switch maakt gestolen iPhones en MacBooks waardeloos

Switch maakt gestolen iPhones en MacBooks waardeloos

Inbrekers en overvallers zijn bij deze gewaarschuwd. Wie bij Apple-verdeler Switch meent niet te moeten afrekenen voor zijn meegenomen iPhones of MacBooks, zal daar verder niets meer mee kunnen uitrichten omdat de toestellen van op afstand onklaar worden gemaakt.

Op 28 december werd Switch het slachtoffer van een overval. Een gewapende dader kon een 10-tal iPhones en geld uit de kassa buitmaken bij het filiaal aan de Antwerpsestraat in Lier. “Niemand kan de gestolen goederen gebruiken”, benadrukt Peter Joos, sales- en marketingdirecteur van Switch. “Met onze technologie blokkeren we alle gestolen iPhones of MacBooks uit onze winkels onmiddellijk. Iemand die een gestolen toestel gebruikt, ziet enkel een rood scherm en de boodschap dat het om een gestolen exemplaar gaat.”

Opsporen
Het opsporen van verloren of gestolen toestellen kan al langer via de Find My iPhone en Find My Mac-beveiliging. Maar Switch maakt sinds kort ook alle onverkochte Apple-toestellen onbruikbaar na diefstal. Dat doet het aan de hand van de serienummers en nieuwe technologie. De technologie verklapt bovendien ook de locatie.

Peter Joos: “Oorspronkelijk gebruikten we de technologie om eenvoudig 100 MacBooks voor een bedrijf uit te rusten met bijvoorbeeld nieuwe versies van Office. Vandaag bewijst de software zijn nut bij diefstal. We blokkeren de toestellen met één druk op de knop en wanneer iemand de gestolen toestellen gebruikt, zenden ze een signaal uit met hun exacte locatie. Zo is de politie de daders van woensdagavond in Lier al op het spoor.”

Switch beschikt in ons land over 32 vestigingen. Het bedrijf nam recent het dealernetwerk van Easy-M uit Herentals over.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.